Buiten koken met de Dutch Oven - Het VUUR LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10

Buiten koken met de Dutch Oven

Ontdek de geschiedenis van de Dutch Oven

Deze gietijzeren pan heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw!

De Dutch Oven verwijst naar een giettechniek die in Nederland werd ontwikkeld

De Dutch Oven is een veelzijdige gietijzeren pan die gebruikt wordt voor koken, bakken, stoven en braden.
Deze pan wordt ook wel DO genoemd. In dit blog gaan we dieper in op de geschiedenis van de Dutch Oven, deze gaat terug tot de 17e eeuw!

De Dutch Oven verwijst naar een giettechniek die in Nederland werd ontwikkeld.
Een Engelsman, Abrahma Darby, nam deze techniek mee naar Engeland en perfectioneerde het.
Hij noemde zijn product Dutch Oven! Dit als eerbetoon aan de oorspronkelijke Nederlandse methode.

Deze robuuste en duurzame pan was vroeger ontzettend populair onder de emigranten dit naar de Verenigde Staten gingen.
Toen men lange reizen maakten werden er maaltijden in bereidt.
Tijdens de kolonisatie van Amerika werd de Dutch Oven kampvuurpot als snel een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse keuken.
Men maakte er onder andere broden in, maar ook soepen en stoofschotels.

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog gebruikte het leger de Dutch Oven vaak om voedsel te bereiden voor de strijdende soldaten.

Wat kan je allemaal bereiden met een Dutch Oven?

Bakken, braden, stoven, grillen of frituren...

Dutch Oven Kampvuurpot buiten koken

De Dutch Oven is een zeer veelzijdige gietijzeren pan die gebruikt kan worden voor het bereiden van veel verschillende maaltijden!
Je kunt de pan gebruiken in de kamado, Big Green Egg, met VUUR LAB. Buiten kookkachel, in een vuurschaal,
boven het vuur aan een driepoot-set of tijdens open vuur koken. Welk gerecht ga jij bereiden?

Heerlijk stoven
Bakken en braden
Grillen
Frituren

Recept ideëen voor de Dutch Oven

Met de Dutch Oven kun je eigenlijk alle kanten op!
Zelf zijn wij altijd dol op brood bakken en tijdens het herfst en winterseizoen bereiden wij graag heerlijke stoofpotten in de Dutch Oven.
Hieronder geven wij een aantal suggesties:

Herfst appeltaart of perentaart met een twist
Goulash zoals de Hongaren hem maken
Bak zelf je eigen brood
Pittige Chili con carne of Chili sin carne
Stoofvlees zoals oma hem maakt
Een kruidige Curry
Hele kip met citroen