Gegrilde Aubergine met pindasaus - Het Vuur LAB.
Lader Brandlabor
Ikone Marken
Kostenloser Versand ab 75 €*
Fink
Anschließend mit Klarna bezahlen
Fink
in3 zinslose Zahlungen auch für Unternehmer

Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code nazomer10

Stook de Outdooroven flink op!

Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze lekkere aubergine met pindasaus met de Weltevree Outdooroven alles-in-1 alleskunner!

Aubergine liefhebbers opgelet!

Gebruik de Outdooroven op drie verschillende manieren voor dit recept: de aubergine gaar je eerst voor in het oven compartiment, de spiesjes grill je boven het vuur en de saus verwarm je op de bovenkant van de oven. Stook de Outdooroven lekker hoog op en maak dit heerlijke recept.

Haben Sie auch ein leckeres Rezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!

Wat heb je nodig voor dit lekkere auberginerecept?

Voor vier personen:

2 aubergines
Een stuk gemberwortel van ca. 3 cm
2 tenen knoflook
125 ml ketjap manis
2 el pindakaas sambal naar smaak
1 el bruine basterdsuiker
2 el seroendeng
Metalen spiezen
Steelpannetje
Hout om de Outdooroven mee te stoken

Bakken maar!

aubergine met pindasaus Weltevree recept Outdooroven
Vorbereitung
Verwarm de Outdooroven met het stookhout
Prik de aubergines rondom in met een vork, leg in de Ovendish en gaar ca. 30 minuten voor tot ze zacht, maar nog niet slap zijn.
Laat de aubergine afkoelen en maak ondertussen de marinade.
Snijd de knoflook en gember fijn, meng met 75 ml ketjap en laat de aubergine hier 30 minuten in marineren.
Rijg de aubergineblokjes aan de metalen spiezen en rooster in ca. 10 minuten gaar boven het vuur. Gebruik hiervoor het grillrooster van de Outdooroven.
Maak ondertussen de pindasaus. Meng in een steelpan de resterende 50 ml ketjap met de pindakaas, de basterdsuiker, 125 ml water en sambal naar smaak.
Verwarm de saus op de bovenkant van de Backofen im Freien tot een glad geheel. Haal de aubergine spiezen van de grill en serveer met seroendeng en de pindasaus.
Serveer er een vers stokbroodje bij om te dippen.