Gekruide kipfilet met ontbijtspek - Het VUUR LAB.
Lader Brandlabor
Ikone Marken
Kostenloser Versand ab 75 €*
Fink
Anschließend mit Klarna bezahlen
Fink
in3 zinslose Zahlungen auch für Unternehmer

Nutzen Sie jetzt den 10%-Rabatt auf den gesamten Webshop* - Verwenden Sie den Code Herbstfeuer10

Een fikkie stoken en grillen maar!

Willkommen auf der Seite mit den Rezepten des VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en hebben dit keer weer een fikkie mogen stoken met onze BBQ buiten kookkachel. De gegrilde kip met ontbijtspek was al verrukkelijk om naar te kijken maar nog lekkerder op ons bord! Benieuwd naar de hele bereiding? lees snel verder.

Zout en knapperig

Zodra de BBQ buiten kookkachel de goede temperatuur had bereikt konden we de kipfilet gaan grillen. De kipfilet hebben we van te voren heerlijk gemarineerd met o.a. de Betis olijfolie en verschillende kruiden. Met gebruik van de Vis grillrooster hebben we de kipfilet met ontbijtspek makkelijk kunnen omdraaien. Niet alleen voor het grillen van vis handig dus!

Haben Sie auch ein leckeres Rezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!

Wat heb je nodig voor deze heerlijk gekruide kipfilet met ontbijtspek?

Kipfilet
Ontbijtspek
Paprika en Kerrie kruiden
Snijplank of bordje om de kip op te marineren
Anzünden
Pindasaus (voor de liefhebber)

Vorbereitung

Plaats de grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Füllen Sie den Grill mit Anzündholz und entfachen Sie ein Feuer mit den Anzünddochten und Streichhölzern.
Maak tussendoor alvast de marinade klaar, mix hiervoor wat olijfolie met de paprika en kerrie kruiden.
Houd het vuur in de gaten!
Bereid de kipfilet met de marinade en leg ze daarna op de grillrooster.
Braad de kipfilet om en om aan, circa 2 minuten aan iedere kant.
Haal ze eraf en rol de ontbijtspek eromheen.
Maak de pindasaus ondertussen ook gereed en zet het in het pannetje op de grillrooster.
Leg de kipfilet met ontbijtspek weer op de grillrooster en houd de pindasaus in de gaten.
Afhankelijk van hoeveel hout en hoeveel vuur (blijf er altijd bij), rooster je de kip met spek tot het een lekker kleurtje heeft gekregen en de spek knapperig lijkt.
Smullen maar!