Kampvuur appeltaartje uit de Dutch Oven - Het VUUR LAB.
Lader Brandlabor
Ikone Marken
Kostenloser Versand ab 75 €*
Fink
Anschließend mit Klarna bezahlen
Fink
in3 zinslose Zahlungen auch für Unternehmer

Nutzen Sie jetzt den 10%-Rabatt auf den gesamten Webshop* - Verwenden Sie den Code Winterfeuer10

Zet de BBQ buiten kookkachel alvast aan bak zelf appeltaart met de Dutch Oven

Willkommen auf der Seite mit den Rezepten des VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van een heerlijke appeltaart Dutch oven.

Recept van Barebones!

Haben Sie auch ein leckeres Lagerfeuerrezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!

Was brauchen Sie?

Zutaten:

Appelvulling - 1,5 pond Granny Smith appels in dunne plakjes gesneden
¼ kopje kristalsuiker
1 eetlepel kaneel
Cobbler Topping (deeg)
1 kopje bloem (120 gram)
¼ kopje kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 Teelöffel Zimt
¼ theelepel zout
1 theelepel ahorn-extract
¼ kopje koude roomboter
⅓ kopje melk

Werkzeuge

Genießen Sie den köstlichen Duft beim Zubereiten und Backen!

Vorbereitung

Hoe maak je deze heerlijke appeltaart?

Schalten Sie den BBQ-Ofen oder eine andere Feuerstelle ein, damit er eine gute Temperatur hat.
Je kunt deze appeltaart op twee manieren bereiden. Rechtstreeks boven vuur, of met houtskool / Briketts
Houtskool: 7 kolen onder de Dutch Oven, 14 kolen bovenop het deksel. Houtvuur: 3-4 kleine houtblokken onder je hangende dutch oven, 8-10 grote kolen bovenop het deksel.
Voor het bereiden van de vulling: Ontpit de appels en snijd ze in dunne plakjes met een Messer. Doe ze in de Dutch Oven en bestrooi ze met ¼ kopje suiker en 1 eetlepel kaneel. Roer met je handen om de appels volledig te bedekken met de suiker en kaneel.
Voor het bereiden van de topping (deeg) Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, ¼ kopje suiker, 1 theelepel kaneel, zout) in een mengkom. Snijd de boter met je mes in kleine stukjes en voeg toe aan de kom. Wrijf de boter met je vingers door de droge ingrediënten tot er een kruimelig meel ontstaat. Voeg de melk toe en meng voorzichtig tot een deeg.
Kruimeldeeg bereiden: Scheur stukjes deeg af en leg deze bovenop je gekruide appels. Je wilt kleine deeg kruimels die gelijkmatig verdeeld zijn in je Dutch oven, niet één grote klodder deeg in het midden.
De appeltaart bakken: Dek je dutch oven af. Plaats hem op een ring van zeven kolen en plaats dan 14 kolen gelijkmatig bovenop het deksel (dit creëert dezelfde hitte als een oven van 350°). Bak 30-40 minuten, tot de topping goudbruin is. Als je met hout kookt, houd het vuur dan laag en leg meerdere kolen op het deksel.