Ihr Warenkorb ist leer
Nutzen Sie jetzt den 10%-Rabatt auf den gesamten Webshop* - Verwenden Sie den Code Winterfeuer10
Rezept
Kippendij saté met ketjap saus
Geïnspireerd door de Aziatische keuken
De lekkerste saté maak je op de BBQ buiten kookkachel
Willkommen auf der Seite mit den Rezepten!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de kipdij saté met ketjap saus.
Tijdens onze opname van de eerste aflevering van het derde seizoen van Feiertage sind, wie man feiert! heeft Iwan van OER BBQ heerlijke gerechten gemaakt. De kippendij saté met ketjap saus is er één van. Met dit gerecht kregen wij een beleving van de Aziatische keuken.
Ontdek de verrukkelijke malse kip met heerlijke ketjap saus
Kippendij saté met ketjap saus is een heerlijk buiten kook gerecht. Kippendij vlees is een sappige variatie op kipfilet en droogt tijdens het grillen niet snel uit, perfect dus als saté! De ketjap saus voegt een extra smaak toe waardoor het een smakelijke BBQ combinatie is geworden. Echter is het gerecht niet zomaar gemaakt, voor de echte smaak magie begin je al een paar dagen eerder met de bereiding van de kip! Benieuwd? lees de bereiding van dit heerlijke recept.
Haben Sie auch ein leckeres Rezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!
Wat heb je nodig voor deze kippendij saté met ketjap saus
Für vier Personen:
BBQ Outdoor-Kochherd VUUR LAB. (Diesmal haben wir mit dem XL gekocht)
Briketts, Holzkohle und Anzündhölzer
Vleesspiezen
Een kom om de kippendij filet in de marineren
Ein Messer
Kippendij voor vier personen
Olie
Ketjap
Zwiebel
Knoblauch
Verse peper
Fenchel
Platte peterselie
Sonnenblumenöl
Olivenöl
Salz en peper (naar smaak)
Palmsuiker
Limoensap
Kip maggie blokje
Vorbereitung
Let op: je begint één of twee dagen van te voren!
Begin één of twee dagen van te voren en snij de kippendij in blokjes om er mooie saté van te maken.
Maak een marinade met ketjap, komijn poeder, verse snippers van een rode ui, wat knoflook en een verkruimeld kip maggie blokje.
Leg de kip een nacht of twee in de marinade in de koelkast.
Op de dag zelf begin je met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Füllen Sie den Grillanzünder mit Kohlen, Briketts und Anzündholz und warten Sie etwa 20 Minuten, bis er bereit ist, den Grill anzuwerfen.
Leeren Sie die Grillanzünder auf den Brikettrost.
Plaats het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Haal het vlees uit de koelkast en start met het Slow grillen van de sate stokjes.
Haal het grillrooster eraf en gril de saté boven direct vuur voor een mooi kleurtje.
Bereid de ketjapsaus voor door een uitje, knoflook en pepertjes te snijden in stukjes.
Giet wat olie in een pannetje en bak het kort aan.
Doe de stukjes ui, knoflook en pepertjes in het pannetje en blus het af met ketjap en palmsuiker.
Laat het een tijdje pruttelen en de ketjapsaus is klaar!