Ihr Warenkorb ist leer
Nutzen Sie jetzt den 10%-Rabatt auf den gesamten Webshop* - Verwenden Sie den Code Herbstfeuer10
Rezept
Deze twist op de klassieke marmercake is het perfecte Matcha baksel
Matcha Lovers opgelet! Deze cake is ontzettend lekker
Dit leuke Matcha Cake recept is makkelijk te maken
Willkommen auf der Seite mit den Rezepten!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van Marmer Cake met Matcha van Barú.
Gezondere cake met een twist
Met deze Matcha cake zet je weer eens iets anders op tafel bij de koffie of serveer 'm met een bolletje ijs als dessert na een gezellige BBQ avond met wat pistachenootjes eroverheen hmmm.
Haben Sie auch ein leckeres Rezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!
Wat heb je nodig voor deze Marmer Matcha Cake
Voor 1 cake
4 Eier
160 g suiker
250 g zelfrijzende bloem
160 g boter (op kamertemperatuur)
2 grote schepjes Matcha-Latte poeder (ongeveer 40gr)
Komm
Cake vorm
Mischpult
Braten Sie es auf!
Vorbereitung
Verwarm je oven voor op 175°C en vet en bebloem een cakevorm.
Klop in een mengkom de boter en suiker samen tot het licht en luchtig is. Voeg de eidooiers toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
Scheid de eiwitten van de dooiers. Zet de eiwitten even apart en zeef de zelfrijzende bloem in een aparte kom.
Voeg de gezeefde bloem toe aan het romige botermengsel en spatel het voorzichtig door met een houten lepel tot alles net gemengd is. Pas op dat je niet te veel roert!
Verdeel het beslag gelijk over twee kommen. Klop in een van de kommen je matchapoeder naar smaak erdoor.
Klop de eiwitten stijf met een garde.Vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door elk beslag apart. Doe dit voorzichtig, lepel per lepel, tot alles ongeveer gemengd is.
Hier komt het leuke gedeelte! Schep lepels van zowel het gewone als het matcha beslag afwisselend in je ingevette cakevorm. Gebruik een eetstokje of mes om voorzichtig de beslagen door elkaar te draaien, zodat er een prachtig gemarmerd effect ontstaat.
Plaats je cake in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 uur, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
Zodra de cake gebakken is, haal je hem uit de oven en laat je hem volledig afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt. En voilà! Een prachtige matcha marmercake die perfect is voor elke gelegenheid.