Ihr Warenkorb ist leer
Nutzen Sie jetzt den 10%-Rabatt auf den gesamten Webshop* - Verwenden Sie den Code Winterfeuer10
Recept voor heerlijk vers zuurdesembrood
Heerlijk smakelijk brood voor een goede spijsvertering en optimale voedingsopname!
Bak je eigen zuurdesembrood met de Dutch Oven. Zuurdesembrood is een fermentatieproduct, waarbij jij je eigen gist maakt. Hiervoor heb je alleen water, roggebloem een veel geduld nodig.
Maak de lekkerste zuurdesembrood bij jouw thuis en geniet van de vele gezondheidsvoordelen.
Zo is zuurdesembrood goed voor je spijsvertering, bevat meer vitamine B en zorgt voor een betere opname van minerale.
Hoe maak je zuurdesembrood?
Zuurdesembrood bakken is voor de mensen die wel van uitdaging houden! In de begin is het zeker niet makkelijk om het te maken en zal je veel moeten experimenteren met verschillende soorten bloem en hoeveelheid water. Maar zodra jij het onder de knie hebt, kan jij de lekkerste brood thuis maken!
Voor het maken van zuurdesembrood heb je een actieve zuurdesemstarter nodig. Een starter zorgt ervoor dat je brood gaat rijzen en dat het zurig gaat smaken. De starter kan jezelf thuis maken.
Zuurdesemstarter
Voor het maken van een starter heb je veel geduld nodig. Het kan ongeveer 7 dagen duren voordat die actief is, zodra die actief is kan jij beginnen met het bakken van brood.
Het enige wat je nodig hebt is water, roggemeel en een glazen potje. Eerst voeg je 50 gram roggemeel en 50 gram water toe in een potje en dit roer je goed door.
De volgende dag gebruik je 50 gram van je starter en voeg je opnieuw 50 gram roggemeel en 50 gram water toe.
Dit proces herhaal je tot dat je starter verdubbelt is. Alle ingrediënten blijven in verhouding 1:1:1.
De starter is actief en klaar voor gebruik als het verdubbelt is. Zorg ervoor dat de starter op een warme plek staat, dan zal de starter sneller en beter groeien.
Nu kan je beginnen met het maken van heerlijke zuurdesembrood!
Das Rezept des VUUR LAB. !
Willkommen auf der Seite mit den Rezepten des VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze zuurdesembrood met de Dutch Oven!
Haben Sie auch ein leckeres Lagerfeuerrezept? Und würden Sie es gerne mit uns teilen?
Senden Sie uns eine E-Mail und wir stellen es online.
Sehen Sie sich unsere anderen Rezepte auf unserer Rezepte Seite!
Was brauchen Sie?
Zutaten:
500 gram tarwebloem
350 gram lauw water
100 gram zuurdesemstarter
12 gram zout
Große Schüssel
Rijstmandje
Bakpapier
Vorbereitung
Zo maak jij heerlijke zuurdesembrood
Voeg alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles goed door. Laat het vervolgens 30 minuten rusten.
Nu is het tijd voor de stretch & fold techniek. Pak de kom met deeg erbij en maak je hand een beetje nat. Je pakt de deeg vanaf de andere kant op en vouwt het naar de midden. Dit doe je aan alle kanten. Pas op dat het deeg niet scheurt. Vervolgens laat je het weer 30 minuten rusten.
Herhaal de bovenste stap nog twee keer en laat het daarna vier uur rusten.
Bestrooi de werkblad met een beetje bloem, zodat we het deeg kunnen gaan vormen. Maak het deeg plat en vouw de hoeken naar elkaar toe, om er vervolgens een rond bal van te maken.
Leg het deeg in een rijstmandje en laat minimaal 30 minuten rusten. Ook kan je het in de koelkast stoppen overnacht, zodat jij in de ochtend gelijk je brood kan afbakken.
Verwarm de oven op 250 °C met de Dutch Oven erin, zodat die op dezelfde temperatuur komt als de oven. Dat heeft zeker 30 minuten nodig.
Haal het brood uit het rijstmandje en leg het vervolgens op een bakpapier. En snij een snee in het brood van ongeveer 0,5 cm.
Haal de pan uit de oven en leg het brood in de pan. Doe de deksel er weer op en laat het voor 25 minuten in de oven. Haal de deksel van de pan en laat het brood nog 20 minuten doorbakken.
Yes, het brood is klaar, laat het nog één uur afkoelen voordat je het gaat snijden.