Your cart is empty
Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code winterfire10
Halloween recipe: severed (vegetarian) fingers!
Durf jij je tanden in een broodje afgehakte vingers te zetten?
Dit leuke griezelrecept is om je vingers bij af te likken!
Het ziet er wel een beetje eng uit, maar dat is natuurlijk de bedoeling met Halloween.
Read on soon...
Once upon a time...
… een Keltische traditie, die door de afstammelingen van de heidense Kelten werd meegenomen naar Amerika: Halloween.
Wij vieren Halloween op 31 oktober.
Van origine is Halloween niet alleen maar een leuk feest, zo werd deze dag voornamelijk gebruikt om geesten te verjagen.
Gelukkig is het feest vandaag de dag een echte 'feest' dag geworden, zoals bijvoorbeeld carnaval of kerst.
Baking together with the kids
Een recept die je samen met de kinderen kan bereiden: leuker dan dat wordt het niet!
Om er een Halloween recept van te maken hebben wij wat inspiratie op gedaan en zij wij uitgekomen op
‘afgehakte (vegetarische) vingers op een broodje’!
Uiteraard hebben wij de vingers gebakken op onze buiten kookkachel, dit zorgde niet alleen voor een lekkere smaak,
maar ook een gezellige sfeer!
Steek dat vuurtje dus gauw aan en maak er zelf een feestje van.
Laten we beginnen met het bereiden van het recept...
Lees alles wat je nodig hebt verder in het blog.
Severed fingers on a bun
For this recipe, you will need the following supplies:
Wood
Olive oil
Hot dog buns
(Vegetarian) sausages
Ketchup
Red onions
Cutting board
Bowl / plate
Als eerste steek je de buiten kookkachel aan met wat hout.
Snij ondertussen een uitje fijn.
Zodra de bakplaat goed warm is, schenk je er wat olijfolie overheen.
Leg nu de knakworstjes één voor één op de bakplaat en laat ze even goed doorbakken.
Snij ondertussen de hotdog broodjes doormidden en leg ze op een schaal of bord.
Check nu even je knakworstjes en draai ze zo nodig om.
Doe nu de uitjes erbij en laat ze even goed meebakken.
Als de knakworstjes en ui klaar zijn, kan je de ingrediënten in een schaal doen.
Pak nu je snijplank erbij en snij een klein stukje ‘huid’ van de knakworst af:
op zo’n manier dat het er als een vinger uitziet (zie de foto bovenaan de pagina).
Doe dit bij alle knakworstjes. Als je klaar bent, kan je de broodjes opmaken.
Doe een worstje in een broodje, doe hier wat kertchup overheen en garneer af met de rode uitjes.
Et Voila! Een makkelijk, maar lekker Halloween recept.
Met wie ga jij de afgehakte vingers bereiden?
More VUUR LAB.
Bij het VUUR LAB. Zijn we dol op buiten koken en fikkie stoken.
Bekijk ons extensive range.
Zo zit er voor iedereen wel wat moois tussen!
Opzoek naar een mooi cadeau?
On our gift pages we have listed the nicest gifts for you.