Your cart is empty
Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code winterfire10
Huisgemaakte BBQ saus met augurken van Kesbeke
Als je augurk zegt, dan zeggen wij Kesbeke!
Wat is er nou lekkerder dan een echte augurk gemaakt door een Oer Hollands familiebedrijf?
Wij zijn dol op augurken!
Eigenlijk is een augurk altijd wel ergens lekker om bij te eten. Zeker als je net als ons van zuur houdt.
Tijdens een gezellige borrelavond ingerold in een plak ham, met een stuk leverworst of door de huisgemaakte tonijnsalade?
Of wat dacht je van een lekker augurkje bij de nasi? Het water loopt ons al in de mond.
Ook in onze VUUR LAB. barbecue saus doen wij altijd augurk!
Deze barbecue saus maak je heel makkelijk en is heerlijk bij allerlei BBQ gerechtjes.
Hieronder hebben wij het simpele maar mega lekkere recept voor je.
Lees gauw verder, maak 'm lekker zelf en geniet van deze overheerlijke Amsterdamse BBQ saus!
Kesbeke maakt sinds 1948 het lekkerste tafelzuur van Nederland!
Wij worden vrolijk van tafelzuur van Kesbeke!
Je proeft dat iedere augurk en ieder uitje met veel zorg en heel veel liefde wordt omringd.
Bak de sappige Black Angus BBQ Burgers op de bakplaat en serveer met onze BBQ saus
De BBQ saus smaakt heerlijk bij deze sappige Black Angus Burgers!
Sissende burgers met een heerlijk sausje én gebakken rode ui.
100% Black Angus, 100% tasty!
Hoe maak je deze lekkere BBQ saus?
Ingredients:
10 eetlepels Zaanse mayonaise
6 zoetzure Amsterdamse dwarsliggers van Kesbeke (of kleine augurken van Keskeke)
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel pittige Franse mosterd
Tray om de BBQ saus in te doen
Lepel om te roeren
Snij de augurken dwarsliggers in kleine stukjes.
Doe alles in een bakje en roer het door elkaar.
En klaar is je lekkere BBQ saus!
Serveer het op tafel of smeer het op je broodje hamburger.
EAT TASTY!
Wist je dit over augurken?
Familie van de Cucurbitaceae
De augurk behoort tot de familie van de komkommerachtigen, de Cucurbitaceae,
waartoe ook behoren de pompoen, meloen, courgette en (slang)komkommer.
Maar... het is geen 'kleine komkommer', zoals veel mensen denken.
De oorsprong van de ons bekende augurk ligt waarschijnlijk in Noord India en is in wildvorm al zo'n 3000 jaar bekend. Door de Romeinen in onze streken bekend geworden, groeien hier nu rassen, aangepast aan de hier heersende klimatologische omstandigheden.
De smaak is mild tot en beetje bitter al naar gelang het ras. En er zijn veel rassen.
Je begrijpt het al: Kesbeke heeft de lekkerste geselecteerd voor hun zuur!
De augurken die ze met zorg selecteren en aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen,
worden ingedeeld naar maat: de kleinste van 3 - 6 centimeter (cornichons genoemd) en dan oplopend tot wel 15 - 18 centimeter, worden door Kesbeke volgens de beproefde en traditionele Kesbeke-methode ingelegd. De oogstperiode is van ongeveer einde juni tot half september.
Bron: Kesbeke