Proef de herfst met deze appeltaart uit de Dutch Oven - Het VUUR LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
Pay afterwards with Klarna
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code winterfire10

Get a taste of autumn with this apple pie from the Dutch Oven

Oh la la, er gaat niets boven zelfgemaakte appeltaart!

Maar wat is nóg lekkerder... Kampvuur appeltaart!

Read on soon and make yourself the tastiest campfire apple pie you've ever eaten in the Dutch Oven.
You can also cook this recipe in an oven, but cooking outside on a real fire is still the most fun to do.
To give this recipe an extra autumnal touch, you can add pecans or other nuts to taste.
Steek de buiten kookkachel alvast aan en geniet van je eigen gebakken taart.

Enjoy your meal!

Kampvuur appeltaartje uit de Dutch oven

Nu het einde van de zomer in zicht is en de bomen langzaamaan hun blad loslaten,
dan is het weer tijd voor comfort food!

Als er iets is wat wij lekker vinden dan is het wel appeltaart, het liefst zelfgemaakt in de Dutch Oven
in het vuur of uit de kolen! Maak een mooi kampvuur of steek de VUUR LAB. BBQ buiten kookkachel aan.
Dit kampvuur appeltaartje is om te smullen!

Wat heb je nodig voor deze kruimelige kampvuur appeltaart?

Onderstaande tools en buitenkook spullen maken het bakken van deze taart extra makkelijk.

Ingrediënten voor de vulling en het deeg

Appelvulling : 1,5 pond Granny Smith appels in dunne plakjes gesneden, 1 eetlepel kaneel, 1/4 kopje kristalsuiker
Kruimel Topping (deeg): 1 kopje bloem (120 gram), ¼ kopje kristalsuiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, ¼ theelepel zout, 1 theelepel ahorn-extract, ¼ kopje koude roomboter, ⅓ kopje melk

Preparation

Hoe maak je deze heerlijke kampvuur appeltaart?

Zet de BBQ buiten kookkachel aan of andere vuurplaats zodat deze goed op temperatuur is.
Je kunt deze appeltaart op twee manieren bereiden. Rechtstreeks boven vuur, of met houtskool / Briquettes
Houtskool: 7 kolen onder de Dutch Oven, 14 kolen bovenop het deksel.
Houtvuur: 3-4 kleine houtblokken onder je hangende dutch oven, 8-10 grote kolen bovenop het deksel.
Voor het bereiden van de vulling: Ontpit de appels en snijd ze in dunne plakjes met een knife. Doe ze in de Dutch Oven en bestrooi ze met ¼ kopje suiker en 1 eetlepel kaneel. Roer met je handen om de appels volledig te bedekken met de suiker en kaneel.
Voor het bereiden van de topping (deeg) Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, ¼ kopje suiker, 1 theelepel kaneel, zout) in een mengkom. Snijd de boter met je mes in kleine stukjes en voeg toe aan de kom. Wrijf de boter met je vingers door de droge ingrediënten tot er een kruimelig meel ontstaat. Voeg de melk toe en meng voorzichtig tot een deeg.
Kruimeldeeg bereiden: Scheur stukjes deeg af en leg deze bovenop je gekruide appels. Je wilt kleine deeg kruimels die gelijkmatig verdeeld zijn in je Dutch oven, niet één grote klodder deeg in het midden.
De appeltaart bakken: Dek je dutch oven af. Plaats hem op een ring van zeven kolen en plaats dan 14 kolen gelijkmatig bovenop het deksel (dit creëert dezelfde hitte als een oven van 350°). Bak 30-40 minuten, tot de topping goudbruin is. Als je met hout kookt, houd het vuur dan laag en leg meerdere kolen op het deksel.

Enjoy your meal!