Your cart is empty
Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code winterfire10
Recept rozemarijn parmezaan popcorn
Probeer eens wat anders dan gewoon zoete of zoute popcorn!
Zet de BBQ buiten kookkachel alvast aan en pof straks de lekkerste popcorn!
Welcome to the recipes page of the VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze heerlijke popcorn uit de Dutch oven met rozemarijn en parmezaan.
Recept van Barebones!
Do you also have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!
What do you need?
4-6 porties | Bereidingstijd: 5 min | Kooktijd: 10-15 min | Totale tijd: 20 min
Ingredients:
2 grote knoflooktenen, geperst
2-5 takjes verse rozemarijn
¼ kopje extra vierge olijfolie
½ kopje popcorn korrels
1 el Rosemary Infused Salt of zeezout ( eventueel meer toevoegen naar smaak)
¼ kopje vers geraspte Parmezaanse kaas (eventueel meer toevoegen naar smaak)
Tools
Poffen maar!
Preparation
Hoe maak je deze heerlijke popcorn?
Zet de BBQ buiten kookkachel aan zodat deze goed op temperatuur is.
Zet de dutch oven op het vuur en giet de olijfolie erin.
Zodra de olijfolie glinstert, voeg je de geperste teentjes knoflook en 2 verse takjes rozemarijn toe. Fruit tot ze geurig zijn.
Verwijder de takjes rozemarijn en de knoflookteentjes en zet apart.
Doe wat popcorn in de dutch oven en dek af. Voeg de rest van de popcorn toe zodra ze gepoft zijn en roer om, om ze met olie te bedekken. Dek af met het deksel en laat een kleine opening zodat de stoom kan ontsnappen.
Laat een kleine opening zodat de stoom kan ontsnappen. Luister tot het knallen afneemt en haal van het vuur, zorg ervoor dat je het niet te lang aan laat staan, want dan verbrandt de popcorn gemakkelijk.
Hak de rozemarijn fijn en roer ze erdoor.
Voeg parmezaanse kaas, zout en extra olijfolie naar smaak toe.
Meng en serveer warm. Eet smakelijk!