Kampvuur appeltaartje uit de Dutch Oven - Het VUUR LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
Pay afterwards with Klarna
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code winterfire10

Zet de BBQ buiten kookkachel alvast aan bak zelf appeltaart met de Dutch Oven

Welcome to the recipes page of the VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van een heerlijke appeltaart Dutch oven.

Recept van Barebones!

Do you also have a tasty campfire recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!

What do you need?

Ingredients:

Appelvulling - 1,5 pond Granny Smith appels in dunne plakjes gesneden
¼ kopje kristalsuiker
1 eetlepel kaneel
Cobbler Topping (deeg)
1 kopje bloem (120 gram)
¼ kopje kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 teaspoon cinnamon
¼ theelepel zout
1 theelepel ahorn-extract
¼ kopje koude roomboter
⅓ kopje melk

Tools

Geniet van de heerlijke geur tijdens het bereiden en bakken!

Preparation

Hoe maak je deze heerlijke appeltaart?

Zet de BBQ buiten kookkachel aan of andere vuurplaats zodat deze goed op temperatuur is.
Je kunt deze appeltaart op twee manieren bereiden. Rechtstreeks boven vuur, of met houtskool / Briquettes
Houtskool: 7 kolen onder de Dutch Oven, 14 kolen bovenop het deksel. Houtvuur: 3-4 kleine houtblokken onder je hangende dutch oven, 8-10 grote kolen bovenop het deksel.
Voor het bereiden van de vulling: Ontpit de appels en snijd ze in dunne plakjes met een knife. Doe ze in de Dutch Oven en bestrooi ze met ¼ kopje suiker en 1 eetlepel kaneel. Roer met je handen om de appels volledig te bedekken met de suiker en kaneel.
Voor het bereiden van de topping (deeg) Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, ¼ kopje suiker, 1 theelepel kaneel, zout) in een mengkom. Snijd de boter met je mes in kleine stukjes en voeg toe aan de kom. Wrijf de boter met je vingers door de droge ingrediënten tot er een kruimelig meel ontstaat. Voeg de melk toe en meng voorzichtig tot een deeg.
Kruimeldeeg bereiden: Scheur stukjes deeg af en leg deze bovenop je gekruide appels. Je wilt kleine deeg kruimels die gelijkmatig verdeeld zijn in je Dutch oven, niet één grote klodder deeg in het midden.
De appeltaart bakken: Dek je dutch oven af. Plaats hem op een ring van zeven kolen en plaats dan 14 kolen gelijkmatig bovenop het deksel (dit creëert dezelfde hitte als een oven van 350°). Bak 30-40 minuten, tot de topping goudbruin is. Als je met hout kookt, houd het vuur dan laag en leg meerdere kolen op het deksel.