Kampvuur appeltaartje uit de Dutch Oven - Het Vuur LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code springfire10

Zet de BBQ buiten kookkachel alvast aan bak zelf appeltaart met de Dutch Oven

Welcome to the recipes page of the VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van een heerlijke appeltaart Dutch oven.

Recept van Barebones!

Do you also have a tasty campfire recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!

What do you need?

Ingredients:

Appelvulling - 1,5 pond Granny Smith appels in dunne plakjes gesneden
¼ kopje kristalsuiker
1 eetlepel kaneel
Cobbler Topping (deeg)
1 kopje bloem (120 gram)
¼ kopje kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 teaspoon cinnamon
¼ theelepel zout
1 theelepel ahorn-extract
¼ kopje koude roomboter
⅓ kopje melk

Tools

Enjoy the delicious smell while preparing and baking!

Preparation

Hoe maak je deze heerlijke appeltaart?

Turn on the BBQ outdoor cooking stove or other fire pit so that it is at a good temperature.
You can prepare this apple pie in two ways. Directly over fire, or with charcoal / Briquettes
Houtskool: 7 kolen onder de Dutch Oven, 14 kolen bovenop het deksel. Houtvuur: 3-4 kleine houtblokken onder je hangende dutch oven, 8-10 grote coal on top of the lid.
To prepare the filling: Peel the apples and slice thinly with a knife. Put them in the Dutch Oven and sprinkle with ¼ cup of sugar and 1 tablespoon of cinnamon. Stir with your hands to completely coat the apples with the sugar and cinnamon.
To prepare the topping (dough) Mix the dry ingredients (flour, baking powder, ¼ cup sugar, 1 teaspoon cinnamon, salt) in a mixing bowl. Cut the butter into small pieces with your knife and add to the bowl. Using your fingers, rub the butter into the dry ingredients until a crumbly flour forms. Add the milk and mix gently to form a dough.
Prepare crumble topping: Tear off pieces of dough and place them on top of your spiced apples. You want small dough crumbs evenly distributed in your Dutch oven, not one big blob of dough in the middle.
Baking the apple pie: Dek je dutch oven af. Plaats hem op een ring van zeven kolen en plaats dan 14 kolen gelijkmatig bovenop het deksel (dit creëert dezelfde hitte als een oven van 350°). Bak 30-40 minuten, tot de topping goudbruin is. Als je met hout kookt, houd het vuur dan laag en leg meerdere kolen op het deksel.