Your cart is empty


Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code springfire10
Deze boterkoek is ongelofelijk lekker en makkelijk
Zo heb je een heerlijke snack voor bij de koffie als lekker tussendoortje
Maak het lekker zelf met de veelzijdige Dutch Oven
Dit is een leuk en makkelijk recept voor iedereen die van bakken houdt! Makkelijk te bereiden met de Dutch Oven in de BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit leuke recept voor het maken van een kampvuur boterkoek.
Do you also have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!
What do you need for this recipe?
Wij maakten een dubbele boterkoek in een grote Dutch oven.
Hiervoor gebruikten wij:
2 x een pak Koopmans, mix voor boterkoek
2 Biologische eieren
Amandelschaafsel
400 gram Biologische roomboter (op kamertemperatuur)
Fork
Come
Mixer
Baking paper
BBQ outdoor cooking stove
Briketten of kokosbriketten
BBQ starter
Aanmaakwokkels, aansteker of lucifers
Enjoy!
Preparation
Put the BBQ outdoor cooking stove in a sturdy place
Fill the BBQ starter with coconut briquettes and light it
Maak ondertussen de mix klaar, doe de twee verpakkingen mix voor boterkoek in een kom met 1/3 van het ei, en de zachte boter. Mix dit goed door elkaar tot een mooie bal. Leg het bakpapier in de Dutch oven en verdeel hierop de boterkoek bal.
Druk aan, bestrooi met de amandelen en bestrijk als laatste met het eigeel.
When the coconut briquettes are flame red (after about 20 minutes) place them on the briquette grid
Plaats de Dutch oven op de kolen en leg de deksel vol met kolen
Bak de boterkoek in circa 20 minuten gaar.
Laat afkoelen en haal de boterkoek na circa 25 minuten uit de Dutch oven
Snij in mooie punten
Enjoy your meal!