Kippendij saté met ketjap saus - Het Vuur LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
Pay afterwards with Klarna
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code nazomer10

De lekkerste saté maak je op de BBQ buiten kookkachel

Welcome to the recipes page!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de kipdij saté met ketjap saus.

Tijdens onze opname van de eerste aflevering van het derde seizoen van 'Vakantie vier je zo! heeft Iwan van OER BBQ heerlijke gerechten gemaakt. De kippendij saté met ketjap saus is er één van. Met dit gerecht kregen wij een beleving van de Aziatische keuken.

Ontdek de verrukkelijke malse kip met heerlijke ketjap saus

Kippendij saté met ketjap saus is een heerlijk buiten kook gerecht. Kippendij vlees is een sappige variatie op kipfilet en droogt tijdens het grillen niet snel uit, perfect dus als saté! De ketjap saus voegt een extra smaak toe waardoor het een smakelijke BBQ combinatie is geworden. Echter is het gerecht niet zomaar gemaakt, voor de echte smaak magie begin je al een paar dagen eerder met de bereiding van de kip! Benieuwd? lees de bereiding van dit heerlijke recept.

Do you also have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!

Wat heb je nodig voor deze kippendij saté met ketjap saus

Voor vier personen:

BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB. (Wij kookten dit keer met de XL)
Briquettes, coals and kindling woks
Vleesspiezen
Een kom om de kippendij filet in de marineren
A knife
Kippendij voor vier personen
Olie
Ketjap
Onion
Garlic
Verse peper
Fennel
Platte peterselie
Sunflower oil
Olive oil
Salt en peper (naar smaak)
Palmsuiker
Limoensap
Kip maggie blokje

Preparation

Let op: je begint één of twee dagen van te voren!

Begin één of twee dagen van te voren en snij de kippendij in blokjes om er mooie saté van te maken.
Maak een marinade met ketjap, komijn poeder, verse snippers van een rode ui, wat knoflook en een verkruimeld kip maggie blokje.
Leg de kip een nacht of twee in de marinade in de koelkast.
Op de dag zelf begin je met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Fill the BBQ starter with coals, briquettes and kindling and wait about 20 minutes until it is ready to start the BBQ.
Empty the BBQ starter onto the briquette grate.
Plaats het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Haal het vlees uit de koelkast en start met het Slow grillen van de sate stokjes.
Haal het grillrooster eraf en gril de saté boven direct vuur voor een mooi kleurtje.
Bereid de ketjapsaus voor door een uitje, knoflook en pepertjes te snijden in stukjes.
Giet wat olie in een pannetje en bak het kort aan.
Doe de stukjes ui, knoflook en pepertjes in het pannetje en blus het af met ketjap en palmsuiker.
Laat het een tijdje pruttelen en de ketjapsaus is klaar!