Roerbak boerenkool met Unox rookworst en zoete aardappel - Het VUUR LAB.
Loader Fire Lab
Icon Brands
Free shipping from €75*
Finch
Pay afterwards with Klarna
Finch
in3 interest-free payments also for entrepreneurs

Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code winterfire10

Lekker en smaakvol gerecht voor het hele gezin

Welcome to the recipes page!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze makkelijke en smaakvolle roerbak van boerenkool met worst en zoete aardappel. Je maakt het in een half uurtje klaar met de BBQ buiten kookkachel van het VUUR LAB.®

Boerenkool met een oosters tintje

Roerbak het lekker zelf!

Boerenkool is een SUPERFOOD!

Boerenkool zit bomvol gezonde voedingsstoffen.
Naast lekker veel vezels, heeft de kool een hoog gehalte aan ijzer en calcium, en veel vitamine A, C en K. Daarnaast bevat boerenkool ALA-omega 3 en luteïne. Van dat laatste wordt gezegd dat het de gezondheid van de ogen versterkt.

Zoete aardappelen zijn supergezond

Zoete aardappelen bevatten veel gezonde stoffen zoals vezels, ijzer, magnesium, kalium en een ruime hoeveelheid vitamine A en C.  De oranje variant is daarnaast ook rijk aan bètacaroteen, een stof die het lichaam omzet in vitamine A.

De combi van deze twee in de roerbak smaken echt fantastisch.
Find out for yourself!

Do you also have a tasty recipe? And would you like to share it with us?
Send us a email and we put it online.
Check out our other recipes on our recipes page!

Wat heb je nodig voor deze boerenkool roerbak met oosters tintje?

Ingrediënten voor vier personen:

1 Gelderse Rookworst van Unox. Deze Unox rookworst wordt gemaakt met kwaliteitsvlees met het 'Beter Leven keurmerk' en is bereid met de unieke Unox kruiden. Heerlijk in onze boerenkool roerbak!
1 zak gewassen boerenkool
2 rode uien
1 grote zoete aardappel
4 tenen knoflook
Ketjap manis
Pepper
Sea salt
Olive oil

Tools

Superfoodies take note, this recipe is a vitamin bomb!

Preparation
Zet de VUUR LAB.® BBQ buiten kookkachel met bakplaat op een stevige plek in de tuin
Light the BBQ coal starters, place a few kindling wicks on the briquette grate and light them. Fill the coal starters with coconut briquettes and wait about 20-25 minutes until the coals are glowing. Then pour them empty over the briquette grid.
Leg de bakplaat op de BBQ buiten kookkachel zodat deze alvast op kan warmen
Snij de uien
Haal het velletje van de knoflook en plet ze plat (niet snijden of snipperen!) ze gaan in z'n geheeld door de roerbak
Snij de zoete aardappel in kleine blokjes/stukjes
Snij de rookworst in plakjes
Doe een flinke scheut olijfolie op de bakplaat en bak de worst om en om lichtbruin
Doe de rode ui erbij en de knoflook, bak het samen circa 5 minuten en roer regelmatig door met de houten pollepel.
Pak een kom of pan en schep de worst met ui en knoflook erin, dit houden we even apart.
Doe nog wat olijfolie op de bakplaat en bak de zoete aardappel
Na circa 5 minuten doe je de gesneden boerenkool erbij, roer lekker door elkaar.
Doe er een paar flinke scheuten ketjap manis overheen en roer door. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer weer door.
Voeg nu de worst, ui en knoflook erbij en laat het geheel lekker doorbakken. Dek het geheel nog even af met bijvoorbeeld een square grill pan, laat het nog even doorgaren.
Serveer op een mooi sign, eet smakelijk!