Your cart is empty
Take advantage of 10% discount now on the entire webshop* - Use code winteruur10
Summer in your pocket and tulips on your plate
Ontdek heerlijke en verrassende recepten met eetbare tulpenbollen & tulpenbloemen
De tulp als delicatesse
Ontdek de culinaire mogelijkheden van dit bijzondere bolletje!
Op de Ruigeweg in Sint Maartensbrug zit het prachtige biologische bloembollen bedrijf van Johanna & John.
Omdat wij van buiten koken en van biologische tulpen houden, zijn we onlangs op pad gegaan om meer te weten
te komen over wat je allemaal kunt koken met eetbare biobollen en biobloemen!
We hebben het kookboek gekocht en kwamen erachter dat je met verse biologische tulpenbollen heerlijke recepten kunt maken.
Huiberts Biologische bloembollen teelt als een van de weinige in de bloembollensector biologisch met als basis gezonde bodem en biodiversiteit!
Kookboek de Eet smakelijke tulp!
De tulp is een delicatesse mits biologisch geteeld
Vanuit vroeger hoorde je wel eens verhalen dat men tijdens de tweede wereld oorlog in de hongerwinter, uit armoede en gebrek aan voedsel tulpenbollen at. Dat waren natuurlijk geen verse biologische bollen, maar oude uitgedroogde die smakeloos waren.
Wist je dat de tulp in de Romeinse keuken al een delicatesse was?
Nu keert hij terug op het bord!
Bij de luxere sterrenrestaurants heeft de tulp als biologische schat van Nederlandse bodem weer een mooie plek veroverde op de menukaart.
Als jij ook echt even iets anders wil koken dan 'normaal', dan is het kookboek van Johanna Huiberts, de Eet smakelijke Tulp, een aanrader!
Broodje tulp met gerookte zalm van de rookplank
Lunch met een tulpentwist a la VUUR LAB.
Wil je eens wat anders dan een rechtaan broodje kaas? Maak dan dit heerlijke broodje tulp met gerookte zalm.
What do you need?
Voor 1 broodje
1 biologische tulpenbol
klontje biologische roomboter
1 meergranenbol of boterham
Vers gerookte zalm (van de cederhouten smoking board)
Een paar blaadjes gemengde sla
Fresh chives
Koekenpan
Preparation
Ontdoe de biologische tulpenbol van het harde vel
Snijd hem in dunne plakjes
Smelt de biologische roomboter in een koekenpan op matig vuur en fruit de bollenschijfjes 2 à 3 minuten aan beide kanten
Besmeer de meergranenbol of boterham met boter en snijd hem doormidden
Leg de warm gerookte zalm van de rookplank, de tulpenbol schijfjes en sla op hetborde en bestrooi met wat verse gesnipperde bieslook
EAT TASTY!
Tulpenhapjes & Voorafjes
Garnalen met tulpenbolletjes
Met een bijzonder tulpenhapje heb je altijd succes!
Wij vinden de garnalen met tulpenbolletjes een heerlijk receptje en delen dit graag met jullie.
What do you need?
Voor 2 personen
4 el plantaardige olie
1 tl palmsuiker of bruine suiker
1 mespunt kruidnagelpoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tsp paprika powder
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl gembersiroop
1 el koffielikeur
sambal naar smaak
1 teentje verse knoflook
1 bolletje stemgember
6 botanische biologische tulpenbolletjes
200 gram grote garnalen
1 biologische citroen
komkommer
VUUR LAB. BBQ Buiten cooking stove met bakplaat
Preparation
Steek de VUUR LAB. BBQ buiten kookkachel aan en wacht tot er een mooi verkoold vuurtje is om op te komen
Doe de plantaardige olie in een kom en voeg suiker, kruidnagelpoeder, cayennepeper, paprikapoeder- en komijnpoeder, gembersiroop, koffielikeur en sambal naar smaak toe
Pers het teentje knoflook en snipper de stemgember en voeg deze toe aan de olie met kruiden
Verwijder de huid van de botanische tulpenbolletjes en voeg ze met de grote garnalen aan het oliemengsel toe. Laat dit circa 20 minuten staan
Schep alle ingrediënten op de griddle van de kookkachel en bak alles in circa 5 minuten gaar
Schaaf intussen de citroen met een kaasrasp en snijd er een plakje af
Serveer met citroenschaafsel, citroen en een komkommerschijfje
EAT TASTY!