Su cesta está vacía
Aproveche ahora el descuento 10% en toda la tienda online* - Utilice el código winterfire10
Sopas mágicas para el invierno
Met deze overheerlijke soepjes overleef jij de winter
Met de koude winter die er aan komt moet je natuurlijk wel warm blijven.
Voor deze soepjes gebruiken wij onze heksenketel.
Dus lees maar gouw verder om meer te weten te komen over deze gerechten.
Terwijl de winter zijn intrede doet en de temperaturen dalen, is er niets zo geruststellend als het omarmen van de knusse warmte van een heerlijk wintersoepje
De winter brengt niet alleen koude temperaturen met zich mee, maar ook een verlangen naar warmte en comfort. Wat is er nu beter dan jezelf te verwennen met een heerlijk, hartverwarmend wintersoepje? Daarvoor hebben we een recept gevonden van deze overheerlijke champignonsoep.
Wat heb je nou allemaal nodig voor de deze overheerlijke champignonsoep?
500 gr champignons (in plakjes)
50 gr boter
1 theelepel tijm
50 gr bloem
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 bouillontabletten (kip of groenten) (Maggi)
800 ml heet water
200 ml slagroom of kookroom
Hoe bereid je het?
Snipper de uien en knoflook fijn
Verhit een klein beetje boter (10 gr) in een soeppan en fruit de ui en knoflook hierin aan
Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee tot ze wat geslonken zijn
Voeg de tijm toe en door erdoor
Doe de rest van de boter toe en laat smelten tussen de champignons
Voeg dan de bloem toe en roer erdoor en bak een minuutje mee
Los het bouillonblokje op in het hete water en giet vervolgens bij de champignons
Roer goed door zodat de klontjes allemaal verdwijnen
Laat dit ongeveer 10 minuten koken
Schenk de room erbij en proef of de soep nog een snufje peper of zout kan gebruiken
Overheerlijke pompoen met gember uit de heksenketel
Ah, een warme kop pompoensoep. Genieten! Helemaal ideaal voor liefhebbers van de Oosterse keuken.
Dus lees gauw maar verder voor de ingrediënten en bereidingswijze. of bekijk het recept zelf (pompoensoep)
Wat heb je allemaal nodig?
1 flespompoen (ca. 750 gram)
1 aardappel (flinke ca. 100 gram)
2 uien
2 tenen knoflook
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 liter bouillon (kip of groenten)
olijfolie, peper en zout
Hoe bereid je het?
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in de grove stukken
Schil de aardappel en snij in grove stukken
Snipper de uien en knoflook
Verhit een beetje olijfolie in de pan
fruit de ui en knoflook even aan
voeg de komijnpoeder en kurkuma toe
Voeg de aardappels en pompoen toe
Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook
Laat nu 15-20 minuten even zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn
Zet de staafmixer erin en pureer glad
Breng op smaak met peper en zout en een scheut kookroom naar smaak
Inplaats van bovenstaande kruiden kun je ook onze kruiden er doorheen doen
Tomatensoep met Geroosterde Knoflook
Tomatensoep is een klassieker, maar voeg er geroosterde knoflook aan toe en je krijgt een diepere, rijkere smaak die perfect past bij de winter.
Dus lees maar gauw verder voor het recept en de bereidingswijze. of bekijk het receta zelf.
Wat heb je allemaal nodig?
10 Tomaat
6 Teen Jumbo Knoflook
2 Uien
4 Bospeen
1 el Olijfolie
70 g Tomatenpuree
1500 ml Tuinkruidenbouillon
2 el Platte peterselie
150 g Rundergehakt
100 g Witte pasta ongekookt
1 el Allesbinder
1 snufje Peper zwart
1 snufje Zout
Hoe bereid je het?
Snipper de ui en pers de knoflook erboven uit
Snijd de worteltjes in plakjes
Was de tomaten en snijd ze in stukken
Maak het gehakt aan op je eigen manier, draai er balletjes van en zet deze weg in de koelkast
Snijd de stelen van de peterselie af en doe deze bij de tomaten
Hak het blad ragfijn en zet dit tot gebruik afgedekt in de koelkast
Verhit in de soeppan de olie en bak de ui en knoflook even aan
Doe de tomaten, peterseliesteeltjes en wortel erbij en laat dit een paar minuten aanbakken
Kruimel nu boven het tomatenmengsel de bouillontabletten fijn en voeg 1 1/2 liter water toe
Voeg ook de tomatenpuree toe.Breng de soep aan de kook en laat haar 20 minuten zachtjes pruttelen
Zeef de soep en druk de groenten met een houten lepel door de zeef tot er bijna niets meer uitkomt
De vellen, pitjes en uitgekookte resten blijven achter
Breng de soep weer aan de kook en voeg de balletjes, de peterselie en de pasta toe
Laat nog even zachtjes koken tot de pasta gaar is
Bind de soep een heel klein beetje met allesbinder
Breng op smaak met peper en zout uit de molen