Paella met chorizo, kippendij en garnalen - Het VUUR LAB.
Cargador Laboratorio de incendios
Marcas icono
Envío gratuito a partir de 75 euros
Pinzón
Pague después con Klarna
Pinzón
in3 pagos sin intereses también para los empresarios

Aproveche ahora el descuento 10% en toda la tienda online* - Utilice el código winterfire10

Zelf paella maken met heerlijke paellakruiden?

Bienvenido a la página de recetas
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag het recept van echte Spaanse Paella. Het recept hebben wij doorgestuurd gekregen van één van onze klanten. Dit willen wij natuurlijk graag met jullie delen!

¿Tú también tienes una receta sabrosa? ¿Te gustaría compartirla con nosotros?
Envíenos un correo electrónico en we zetten het online. Bekijk ook onze andere recepten op onze página de recetas.

Echte Spaanse paella, wij eten het graag!

​Paella kun je op verschillende manieren bereiden. ​Je kunt kiezen voor een vegetarische variant, voor vlees of vis. Denk eens aan een versie met vlees zoals kip of chorizo. Ook paella met garnalen en mosselen is heerlijk. Je kunt ook voor zowel vis als vlees kiezen, want dat doen de Spanjaarden zelf ook!

Zo'n grote kleurrijke maaltijd in een mooie paellera doet het altijd goed.
​​Koop hier de lekkerste paella kruiden. Geniet van het gerecht met een heerlijk glas Spaanse sangría.

Wat heb je nodig voor deze paella met chorizo, kippendij en garnalen?

Para cuatro personas:

Rejilla de briquetas
Chorizo
1 cebolla
2 paprika's
Eventueel 1 rode peper
200 gr erwtjes
400 gr kippendijen
200/250 gram grote garnalen
450 gram paella rijst (pakje Lassie)
Een 0.5 tot 1 blikje tomatenblokjes (naar smaak)
1 liter kippenbouillon
1 citroen
Paella en la paellera de la barbacoa al aire libre

Preparación

Geef het brikettenrooster zijn plaats in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met kolen, briketten en aanmaakwokkels. Wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Vierta el iniciador de barbacoa en la rejilla de briquetas.
Plaats de paellapan ook in de BBQ buiten kookkachel en ga verder met de bereiding van de paella.
Snijd de chorizo in stukjes en bak deze (zonder olie of met een beetje olijfolie) in de paella pan. Als de chorizo iets te krokant is geworden haal je wat stukjes uit de pan.
Snijd het kippendij in stukjes en voeg het ook in de pan. Bak het wat mee tot de kip is aangebakken.
Indien rauwe garnalen kan je ze meebakken met de kip.
Snijd de paprika en ui in blokjes en voeg de eventuele peper toe. Even roeren!
Giet de rijst erbij en roer alles goed door elkaar.
Pak de paella kruiden erbij en tomatenblokjes naar smaak.
Kook alles samen gaar met kippenbouillon (ongeveer 20 minuten).
Halverwege kunnen er wat erwtjes worden toegevoegd en de gebakken chorizo. Indien voorgekookte garnalen voeg je ze nu toe!
De paella is klaar om te serveren! Vergeet niet om de paella nog wat te voorzien van wat citroen schijfjes.