Smakelijke kip op een stokje - Het VUUR LAB.
Cargador Laboratorio de incendios
Marcas icono
Envío gratuito a partir de 75 euros
Pinzón
Pague después con Klarna
Pinzón
in3 pagos sin intereses también para los empresarios

Aproveche ahora el descuento 10% en toda la tienda online* - Utilice el código fuego de otoño10

Leuk om te maken en smakelijk in de mond

Bienvenido a la página de recetas
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de smakelijke kip op een stokje. Een gerecht met een leuke uitstraling, zoute smaak en wat makkelijk te maken is op de BBQ buiten kookkachel.

Kip en ontbijtspek: een heerlijke combinatie!

Met kip op een stokje kan je ontzettend veel variaties maken. Met de toevoeging van ananas tot ontbijtspek, je maakt zelf de keuze. Wij hebben dit keer gekozen voor de toevoeging van ontbijtspek op de satéstokjes. De sappigheid van kip combineert heerlijk met de zoute smaak van het ontbijtspek.

¿Tú también tienes una receta sabrosa? ¿Te gustaría compartirla con nosotros?
Envíenos un correo electrónico y lo pusimos en línea.
Consulte otras recetas en nuestra página de recetas!

Wat heb je nodig voor deze smakelijke kip op een stokje?

Voor twee personen:

BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB. (Wij kookten dit keer met de XL)
Kokos briketten en woks de leña
Snijblok + Cuchillo
Saté-stokjes
Kipfilet 400 gr
Pakje ontbijtspek
Rode punt paprika's, rode ui en bimi
Paprika kruiden, kerrie kruiden en zout & peper

Preparación

Begin met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met de kokos briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster, plaats vervolgens het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Marineer de kip met de olijfolie, paprika & kerrie kruiden en wat zout & peper.
Snijd de kip in stukjes en pak wat plakjes ontbijtspek. Maak er mooie spiesjes van!
Leg de spiesjes op de grillrooster en draai ze om de zoveel tijd even om met de BBQ tang.
Snijd de puntpaprika in stroken en grill het erbij op het grillrooster.
Pak de gietijzeren Cast Iron grillpan erbij voor op het grillrooster en giet er met de oliekan wat olijfolie in.
Snijd de ui en leg het samen met de bimi in het pannetje.
Schroei de kipjes op stok lekker rondom dicht en speel een beetje met de groenten. Kijk even wat er gebeurt. Haal bijvoorbeeld ook de bimi even uit het pannetje en grill het direct op het grillrooster.
Serveer het op een mooi bord en eetsmakelijk!