Votre panier est vide
Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'hiver10
Proef de herfst met deze appeltaart uit de Dutch Oven
Oh la la, er gaat niets boven zelfgemaakte appeltaart!
Maar wat is nóg lekkerder... Kampvuur appeltaart!
Lees gauw verder en maak zelf de lekkerste kampvuur appeltaart die je ooit hebt gegeten in de Dutch Oven.
Je kunt dit recept ook in een oven bereiden, maar buiten op echt vuur koken is toch wel het allerleukste om te doen.
Om dit recept een extra herfsttintje te geven kun je zelf naar smaak pecannoten of andere noten toevoegen.
Steek de buiten kookkachel alvast aan en geniet van je eigen gebakken taart.
Bon appétit !
Kampvuur appeltaartje uit de Dutch oven
Nu het einde van de zomer in zicht is en de bomen langzaamaan hun blad loslaten,
dan is het weer tijd voor comfort food!
Als er iets is wat wij lekker vinden dan is het wel appeltaart, het liefst zelfgemaakt in de Dutch Oven
in het vuur of uit de kolen! Maak een mooi kampvuur of steek de VUUR LAB. BBQ buiten kookkachel aan.
Le présent kampvuur appeltaartje is om te smullen!
Wat heb je nodig voor deze kruimelige kampvuur appeltaart?
Onderstaande tools en buitenkook spullen maken het bakken van deze taart extra makkelijk.
Ingrediënten voor de vulling en het deeg
Appelvulling : 1,5 pond Granny Smith appels in dunne plakjes gesneden, 1 eetlepel kaneel, 1/4 kopje kristalsuiker
Kruimel Topping (deeg): 1 kopje bloem (120 gram), ¼ kopje kristalsuiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, ¼ theelepel zout, 1 theelepel ahorn-extract, ¼ kopje koude roomboter, ⅓ kopje melk
Préparation
Hoe maak je deze heerlijke kampvuur appeltaart?
Zet de BBQ buiten kookkachel aan of andere vuurplaats zodat deze goed op temperatuur is.
Je kunt deze appeltaart op twee manieren bereiden. Rechtstreeks boven vuur, of met houtskool / Briquettes
Houtskool: 7 kolen onder de Dutch Oven, 14 kolen bovenop het deksel.
Houtvuur: 3-4 kleine houtblokken onder je hangende dutch oven, 8-10 grote kolen bovenop het deksel.
Voor het bereiden van de vulling: Ontpit de appels en snijd ze in dunne plakjes met een couteau. Doe ze in de Dutch Oven en bestrooi ze met ¼ kopje suiker en 1 eetlepel kaneel. Roer met je handen om de appels volledig te bedekken met de suiker en kaneel.
Voor het bereiden van de topping (deeg) Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, ¼ kopje suiker, 1 theelepel kaneel, zout) in een mengkom. Snijd de boter met je mes in kleine stukjes en voeg toe aan de kom. Wrijf de boter met je vingers door de droge ingrediënten tot er een kruimelig meel ontstaat. Voeg de melk toe en meng voorzichtig tot een deeg.
Kruimeldeeg bereiden: Scheur stukjes deeg af en leg deze bovenop je gekruide appels. Je wilt kleine deeg kruimels die gelijkmatig verdeeld zijn in je Dutch oven, niet één grote klodder deeg in het midden.
De appeltaart bakken: Dek je dutch oven af. Plaats hem op een ring van zeven kolen en plaats dan 14 kolen gelijkmatig bovenop het deksel (dit creëert dezelfde hitte als een oven van 350°). Bak 30-40 minuten, tot de topping goudbruin is. Als je met hout kookt, houd het vuur dan laag en leg meerdere kolen op het deksel.