Anti-Griep soep met wortel en kokos - Het VUUR LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'hiver10

Maak deze gezonde soep

Bienvenue sur la page des recettes !
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze heerlijke en verwarmende soep voor meer weerstand.

Dit recept is van Holistik!

Snotteren, een lage weerstand, kriebelhoest weg ermee!

De griep komt in Nederland elk jaar voor gedurende de wintermaanden.
Zorg daarom voor een gevarieerde en gezonde voeding!
Dit draagt bij om je tegen het woekerende griepvirus te wapenen.

Met deze heerlijke verwaemende wortelsoep met kokos en gember kom jij de wintermanden wel door. Dit recept is makkelijk te bereiden en heeft een verwarmend effect.

Vous aussi, vous avez une recette savoureuse ? Et vous souhaitez la partager avec nous ?
Envoyez-nous un e-mail et nous l'avons mis en ligne.
Découvrez nos autres recettes sur notre site page des recettes!

Wat heb je nodig voor deze winterse soep met wortel en kokos?

Ingrédients :

1 oignon
400 gr gesneden wortelplakjes
1 zoete aardappel
250 ml kokosmelk
1 stukje verse gember
1 citron vert
50 gr cashewnoten
10 gr gladde peterselie
1 groente bouillonblokje
5 gr Habesha’s Berbere Spice mix
2 kleine baguettes

Tools

Klaar in 20 minuten!

Préparation
Verwarm de oven voor op 200°C,  hetelucht/225°C.
Snijd de wortels in plakjes.
Schil en snijd de zoete aardappel in 1-2 cm grote blokjes.
Pel en hak de ui grof. Schil en hak de gember grof.
Verhit 1 el olie in een middelgrote kookpan op hoog vuur en bak de ui en gember 1- 2 min, breng op smaak met zout en peper.
Voeg dan de wortel, zoete aardappel, helft van de Habesha’s berbere spice mix, een snuf zout, de kokosmelk, een verkruimeld bouillonblokje en 200ml water toe. Laat op middelhoog vuur met een deksel afgedekt 15-18 min koken totdat de groenten gaar zijn.
Hak intussen de peterselie fijn. Meng de rest van de spice mix met 1 el olie en de cashewnoten. Rasp en halveer de limoen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in partjes.
Bak de baguettes in 8 – 10 min goudbruin en knapperig in de oven. Doe tegelijkertijd de gemarineerde cashews in een kleine ovenschaal en rooster ze 6 – 8 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de baguettes iets afkoelen en snijd ze in sneetjes.
Breng de soepgroenten met 1-2 tl limoensap op smaak en pureer alles net zo lang tot de soep de gewenste consistentie heeft, voeg eventueel wat meer water toe voor een dunnere soep en breng op smaak met meer zout en peper. Schep in kommen en garneer met de cashewnoten, limoenrasp en gehakte peterselie. Serveer de limoenpartjes en het brood erbij. Eet smakelijk!
driepoot met heksenketel en vuurschaal