Gevulde speculaas uit de Outdooroven - Het VUUR LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'hiver10

Steek de Outdooroven alvast aan en bak dit heerlijke recept!

Bienvenue sur la page des recettes du VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van een heerlijke gevulde speculaas uit de Four extérieur.

Het is weer de tijd van de speculaaskruiden! Vier dat door een heerlijke zelfgemaakte gevulde speculaas taart te maken!

Recept van Weltevree!

Vous aussi, vous avez une recette savoureuse ? Et vous souhaitez la partager avec nous ?
Envoyez-nous un e-mail et nous l'avons mis en ligne.
Découvrez nos autres recettes sur notre site page des recettes!

De quoi avez-vous besoin ?

Ingrédients :

250 gram tarwebloem
10 gram bakpoeder
10 gram speculaaskruiden
150 gram amandelspijs snufje zout
130 gram bruine basterdsuiker
150 gram boter
20 milliliter volle melk
extra melk en bloem
50 gram gehalveerde blanke amandelen
1 œuf

Tools

Springvorm van 18 x 18 cm of 24 cm doorsnede
Grote mengkom en 2 kleine kommen
Deegroller
Optioneel: mixer met deeghaken

Profitez de l'odeur délicieuse pendant la préparation et la cuisson !

Préparation

Hoe maak je deze heerlijke gevulde speculaas?

Insérer le Weltevree Outdooroven aan. Zorg dat deze goed opgestookt wordt en ongeveer 15 minuten brandt, zodat de oven op temperatuur kan komen en het vuur gelijkmatig brandt.
Meng de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en het zout in een grote mengkom.
Als de boter en de melk op kamertemperatuur zijn voeg het dan toe aan het mengsel en kneed tot een stevig, glad deeg. Gebruik hiervoor je handen of een mixer met deeghaken. Laat het deeg in de kom, dek het af en plaats in de koelkast.
Kluts het ei in een kleine kom, zodat het eigeel en eiwit mengen. Meng de amandelspijs vervolgens in een kom met de helft van het ei en twee eetlepels water. Zet de kom opzij.
Haal het speculaasdeeg uit de koelkast en verdeel het in drie delen. Meng twee delen met elkaar. Bestrooi vervolgens het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot het groot genoeg is voor de bodem van de bakvorm.
Vet de bakvorm in of gebruik bakpapier. Verdeel vervolgens het uitgerolde deeg over de bodem van de bakvorm en zorg dat de bodem opstaande randjes heeft van circa 2 cm hoog.
Verdeel het amandelspijsmengsel over de bakvorm. Gebruik hiervoor een natte eetlepel, zo blijft het mengsel niet zo plakken. Rol het overgebleven deeg uit op het aanrecht. Maak een cirkel of vierkant die de bovenkant van de bakvorm kan bedekken. Plaats het deeg over het amandelmengsel en druk zachtjes aan bij de randen.
Neem het overgebleven geklutste ei en meng dit met een klein beetje melk. Gebruik een kwastje om een dunne laag van het mengsel te verdelen over de speculaas.  Garneer met gehalveerde amandelen en bedek nogmaals met een dun laagje ei-melk-mengsel.
Plaats in de Weltevree Outdooroven en laat ongeveer 30 minuten bakken. Houd de speculaas goed in de gaten om verbranden te voorkomen en voeg eventueel tussendoor een extra stuk hout toe aan het vuur om eenzelfde temperatuur te houden.
De speculaas is klaar als de bovenkant wat harder en iets donkerder bruin is. Haal uit de oven en laat het circa 15 minuten afkoelen. Snijd in vierkantjes of smalle driehoekjes en serveren maar!