Pompoensoep met saffraan en sinaasappel - Het VUUR LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'automne10

Een heerlijk recept voor de heksenketel

Welkom op de recepten pagina van het VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van de pompoensoep met saffraan en sinaasappel.

Het originele recept komt van Weltevree, maar met een twists van Het VUUR LAB.® krijg je net een beetje extra gezelligheid, voor een avond rond het vuur!

 

Geniet van het rustgevende geluid van het knisperende vuur!

Vous aussi, vous avez une recette savoureuse ? Et vous souhaitez la partager avec nous ?
Envoyez-nous un e-mail et nous l'avons mis en ligne.
Découvrez nos autres recettes sur notre site page des recettes!

Maak dit heerlijke recept boven het vuur met de driepoot set heksenketel. Dit geeft je namelijk de ultieme herfstgevoel!

De quoi avez-vous besoin ?

Ingrédients :

2 uien
1,2 kg winter- of flespompoen
1 L groentebouillon
2 el harissa
180 gram crème fraiche
5 gram korianderblaadjes

Toppings voor op de soep:

80 gram pompoenpitten
2 tl ahornsiroop
¼ tl chilivlokken

Tools:

Geniet van de heerlijke geur tijdens het bereiden en bakken!

Préparation

Hoe maak je deze heerlijke pompoensoep?

Meng de pompoenpitten, de ahornsiroop en de chilivlokken met ¼ theelepel zout samen in een kleine kom. Rooster het voor ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden. Het is klaar wanneer de pitten opgezwollen en bruin zijn.
Zodra het is afgekoeld, kan je het in kleine stukjes breken.
Steek het vuur aan in de vuurschaal en zet de driepootset met heksenketel er boven op. Snij de uien en pompoen in grote stukken.
Doe de olijfolie in de heksenketel en voeg daarna de pompoen, ui, zout en peper naar smaak toe. Wacht tot het mengsel gekaramelliseerd is. roer de mengsel wel regelmatig, want het kan hard gaan.
Giet vervolgens de groentebouillon erbij, samen met de harissa, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, ½ theelepel zout en een versgemalen peper. Roer het goed door en breng het aan de kook voor 5 minuten.
Haal de heksenketel weg van het vuur, voeg de crème fraiche toe en pureer de soep.
De soep is klaar, serveer het nog met de geroosterde pompoenpitten en verse koriander blaadjes. Eetsmakelijk!