Roerbak boerenkool met Unox rookworst en zoete aardappel - Het VUUR LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'automne10

Lekker en smaakvol gerecht voor het hele gezin

Bienvenue sur la page des recettes !
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze makkelijke en smaakvolle roerbak van boerenkool met worst en zoete aardappel. Je maakt het in een half uurtje klaar met de BBQ buiten kookkachel van het VUUR LAB.®

Boerenkool met een oosters tintje

Roerbak het lekker zelf!

Boerenkool is een SUPERFOOD!

Boerenkool zit bomvol gezonde voedingsstoffen.
Naast lekker veel vezels, heeft de kool een hoog gehalte aan ijzer en calcium, en veel vitamine A, C en K. Daarnaast bevat boerenkool ALA-omega 3 en luteïne. Van dat laatste wordt gezegd dat het de gezondheid van de ogen versterkt.

Zoete aardappelen zijn supergezond

Zoete aardappelen bevatten veel gezonde stoffen zoals vezels, ijzer, magnesium, kalium en een ruime hoeveelheid vitamine A en C.  De oranje variant is daarnaast ook rijk aan bètacaroteen, een stof die het lichaam omzet in vitamine A.

De combi van deze twee in de roerbak smaken echt fantastisch.
Découvrez-le par vous-même !

Vous aussi, vous avez une recette savoureuse ? Et vous souhaitez la partager avec nous ?
Envoyez-nous un e-mail et nous l'avons mis en ligne.
Découvrez nos autres recettes sur notre site page des recettes!

Wat heb je nodig voor deze boerenkool roerbak met oosters tintje?

Ingrediënten voor vier personen:

1 Gelderse Rookworst van Unox. Deze Unox rookworst wordt gemaakt met kwaliteitsvlees met het 'Beter Leven keurmerk' en is bereid met de unieke Unox kruiden. Heerlijk in onze boerenkool roerbak!
1 zak gewassen boerenkool
2 rode uien
1 grote zoete aardappel
4 tenen knoflook
Ketjap manis
Poivre
Sel de mer
Huile d'olive

Tools

Superfoodies opgelet, dit recept is een vitaminebom!

Préparation
Zet de VUUR LAB.® BBQ buiten kookkachel met bakplaat op een stevige plek in de tuin
Steek de BBQ kolenstarters aan, leg een paar aanmaakwokkels op het brikettenrooster en steek deze aan. Vul de kolenstarters met kokosbriketten en wacht circa 20-25 minuten tot de kolen gloeiend heet zijn. Giet ze daarna leeg over het brikettenrooster.
Leg de bakplaat op de BBQ buiten kookkachel zodat deze alvast op kan warmen
Snij de uien
Haal het velletje van de knoflook en plet ze plat (niet snijden of snipperen!) ze gaan in z'n geheeld door de roerbak
Snij de zoete aardappel in kleine blokjes/stukjes
Snij de rookworst in plakjes
Doe een flinke scheut olijfolie op de bakplaat en bak de worst om en om lichtbruin
Doe de rode ui erbij en de knoflook, bak het samen circa 5 minuten en roer regelmatig door met de houten pollepel.
Pak een kom of pan en schep de worst met ui en knoflook erin, dit houden we even apart.
Doe nog wat olijfolie op de bakplaat en bak de zoete aardappel
Na circa 5 minuten doe je de gesneden boerenkool erbij, roer lekker door elkaar.
Doe er een paar flinke scheuten ketjap manis overheen en roer door. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer weer door.
Voeg nu de worst, ui en knoflook erbij en laat het geheel lekker doorbakken. Dek het geheel nog even af met bijvoorbeeld een poêle à griller carrée, laat het nog even doorgaren.
Serveer op een mooi signe, eet smakelijk!