Smakelijke kip op een stokje - Het VUUR LAB.
Laboratoire d'incendie du chargeur
Marques d'icônes
Livraison gratuite à partir de 75 €*
Finch
Payer après coup avec Klarna
Finch
en3 paiements sans intérêts également pour les entrepreneurs

Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'automne10

Leuk om te maken en smakelijk in de mond

Bienvenue sur la page des recettes !
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de smakelijke kip op een stokje. Een gerecht met een leuke uitstraling, zoute smaak en wat makkelijk te maken is op de BBQ buiten kookkachel.

Kip en ontbijtspek: een heerlijke combinatie!

Met kip op een stokje kan je ontzettend veel variaties maken. Met de toevoeging van ananas tot ontbijtspek, je maakt zelf de keuze. Wij hebben dit keer gekozen voor de toevoeging van ontbijtspek op de satéstokjes. De sappigheid van kip combineert heerlijk met de zoute smaak van het ontbijtspek.

Vous aussi, vous avez une recette savoureuse ? Et vous souhaitez la partager avec nous ?
Envoyez-nous un e-mail et nous l'avons mis en ligne.
Découvrez nos autres recettes sur notre site page des recettes!

Wat heb je nodig voor deze smakelijke kip op een stokje?

Pour deux personnes :

Réchaud BBQ pour l'extérieur VUUR LAB. (Nous avons cuisiné avec le XL cette fois-ci)
Kokos briketten en woks d'allumage
Snijblok + Couteau
Saté-stokjes
Kipfilet 400 gr
Pakje ontbijtspek
Rode punt paprika's, rode ui en bimi
Paprika kruiden, kerrie kruiden en zout & peper

Préparation

Begin met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met de kokos briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster, plaats vervolgens het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Marineer de kip met de olijfolie, paprika & kerrie kruiden en wat zout & peper.
Snijd de kip in stukjes en pak wat plakjes ontbijtspek. Maak er mooie spiesjes van!
Leg de spiesjes op de grillrooster en draai ze om de zoveel tijd even om met de BBQ tang.
Snijd de puntpaprika in stroken en grill het erbij op het grillrooster.
Pak de gietijzeren Cast Iron grillpan erbij voor op het grillrooster en giet er met de oliekan wat olijfolie in.
Snijd de ui en leg het samen met de bimi in het pannetje.
Schroei de kipjes op stok lekker rondom dicht en speel een beetje met de groenten. Kijk even wat er gebeurt. Haal bijvoorbeeld ook de bimi even uit het pannetje en grill het direct op het grillrooster.
Serveer het op een mooi bord en eetsmakelijk!