Votre panier est vide
Profitez de la réduction 10% sur l'ensemble de la boutique en ligne* - Utilisez le code feu d'hiver10
Maak dit makkelijke recept van restaurantmanager Eric de Waal
Vongole met heerlijke Zoete Kruidige Soja van Tomasu!
Proef de culinaire smaak
Bienvenue sur la page des recettes du VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van Vongole met sweet spicy soy sauce van Tomasu!
Recept van Tomasu by Eric de Waal
Vous aussi, vous avez une recette savoureuse ? Et vous souhaitez la partager avec nous ?
Envoyez-nous un e-mail et nous l'avons mis en ligne.
Découvrez nos autres recettes sur notre site page des recettes!
De quoi avez-vous besoin ?
Ingrédients :
1 kg vongole
250 g zeekraal
25 g boter
1 teentje knoflook
1 sjalot
Peper naar smaak
Deksel
Lange houten pollepel
Vergiet
Profitez de l'odeur délicieuse pendant la préparation et la cuisson !
Préparation
Hoe maak je deze heerlijke Vongole?
Spoel de vongole schelpjes goed af onder koud stromend water.
(Tip: als de vongole open gaan, tik dan op de schelp. Als ze zich sluiten zijn ze nog bruikbaar. Als ze open blijven is de vongole niet meer goed).
Snijd het sjalotje fijn.
Was de zeekraal.
Hak de knoflook fijn.
Houd alles apart van elkaar.
Zet de wok op het vuur en voeg de boter toe. Zodra de boter begint te borrelen, voeg je de sjalot toe. Laat even bruin worden en voeg dan de knoflook toe.
Voeg na het toevoegen van de knoflook meteen de vongole toe. Schud de pan een paar keer goed om de schelpen te mengen met de boter, ui en knoflook.
Doe het deksel op de pan en laat het zachtjes koken. Het duurt ongeveer 4-6 minuten voordat de schelpen opengaan.
Haal het deksel van de pan en schud nog een keer. Voeg de zeekraal en de Sweet Spicy Soy toe en peper naar smaak. Zet het vuur nog 1 keer hoger zodat het goed borrelt en haal de wok van het vuur.
Bon appétit !