Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10
GASBRANDERS VAN VUUR LAB.
Buiten koken met een driepoot gasbrander is ideaal
Neem je driepoot gasbrander mee naar de camping, in je camper of gewoon lekker bakken en braden in je eigen tuin kan natuurlijk ook.
Op deze pagina vind jij:
Heb jij na het lezen van de pagina nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0608418 of mail naar info@vuurlab.nl
Onderhoud & gebruik
De gietijzeren pannen zijn voorzien van een laagje plantaardige olie of bescherm wax om ze na productie tijdens transport en opslag tegen roestvorming te beschermen.
Voor je eten in deze pannen gaat bereiden dien je dit beschermlaagje te verwijderen. Het is slechts een minimale laag.
Eerste gebruik & inbranden
Om met een schone gietijzeren pan beginnen, ga je de beschermlaag verwijderen. Hiervoor dien je de pan te verwarmen totdat de olie of wax met een katoenen doekje kan worden afgenomen. Hiervoor hoeft de pan niet heel erg heet te zijn, je wilt alleen dat de beschermlaag makkelijker afneembaar wordt.
Vervolgens kan de pan worden ingebrand. Dit kan bijvoorbeeld in een normale oven in de keuken op een temperatuur van 175ºC tot 200ºC, maar je kunt ook een kookplaat, fornuis of barbecue gebruiken. Gebruik je een oven, plaats dan de pan ongeveer een halfuur in de oven. Door de hitte openen de poriën van het gietijzer zich.
Wrijf je gietijzeren pan nu in met een beetje plantaardige olie (bijvoorbeeld: zonnebloem-, arachide- of lijnzaadolie). Het hoeft slechts een heel dun laagje te zijn, er hoeven geen druppels zichtbaar zijn. Neem het overtollige weer af. Door de olie zullen de poriën worden afgesloten.
Plaats de gietijzeren pan vervolgens ondersteboven voor minimaal een half uur of langer terug in de oven totdat deze begint te walmen (dit zou moeten gebeuren bij een temperatuur van > 175ºC).
Laat de gietijzeren pan daarna rustig afkoelen.
Let op: niet onder de kraan met koud stromend water!
Wanneer je dit proces drie maal herhaalt dan zal de gietijzeren pan een glanzende diepe zwarte beschermlaag vormen (de zogenaamde Patinalaag).
Deze laag vormt een natuurlijke anti-aanbak laag en biedt tevens bescherming tegen roestvorming van het gietijzer.
Onze gasbranders & accessoires