Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10
Kingsize Gamba’s grillen op de BBQ Buiten kookkachel
Gamba La Bamba met Aioli Knoflook Dip
Proef de zee op je bord met vriesverse Penaeus monodon
Huh? Penaeus monodon?
Dit is de benaming van tijgergarnalen met kop in het Latijn!
Wij zijn dol op de grote variant en grillen deze regelmatig op het grillrooster van de BBQ Buiten kookkachel.
Deze gamba's zijn van zichzelf al mega lekker en hebben eigenlijk weinig toevoeging nodig.
De vriesverse Golden Ocean Tijgergarnalen van Adri en Zoon zijn echt ontzettend lekker van smaak.
Dit eigen merk van Adri & Zoon is door hun vis- en diepvries experts op het perfecte moment ingevroren, waardoor vitamines en mineralen behouden blijven. Adri & Zoon is de diepvries visgroothandel met een divers assortiment diepvries vis!
De combinatie van op houtvuur of houtskool gegrilde gamba's mét de lekkerste aioli dip geeft een fantastische smaakbeleving in je mond.
Wat heb je nodig voor de lekkerste gegrilde tijgergarnalen?
Je kunt de Kingsize gamba's natuurlijk in allerlei marinades leggen, maar wij voegen er zelf zo weinig mogelijk aan toe!
Omdat de gamba's van Golden Ocean van Adri en Zoon van hoogwaardige kwaliteit zijn,
voegen wij er zelf alleen een scheut bakolijfolie aan toe met een teentje geperste knoflook.
Na het bereiden doe je er nog een beetje verse citroensap erover en klaar is kees!
Dip de gamba's nog even lekker in de Aioli knoflook saus en smullen maar.
Boodschappenlijstje - 2 personen
Hout om mee te koken, kies het liefst voor een mix van beuk- en berkenhout! Uiteraard kan je ook kiezen voor kokosbriketten, briketten, houtskool.
Bol met knoflooktenen (teentjes naar smaak toevoegen)
2 verse citroenen
1 x Tube Zaanse Mayonaise
1 x zakje Duyvis Aioli Knoflook Dip Saus Mix
Grote kom
Mes
Lepel
Kwastje
Stokbrood of ander lekker broodje zoals focaccia
Handje verse peterselie
Bereidingswijze recept Gamba La Bamba
Ontdooi de Kingsize gamba's
Spoel ze goed af met schoon water
Snij ze over de rug open en verwijder het bruine 'sliertje'.
Dep de gamba's droog
Doe de gamba's in een grote kom en giet er een flinke scheut olijfolie overheen
Snij de knoflookteentjes en doe deze in de kom bij de gamba's met de olijfolie, meng alles even lekker door elkaar
Zet alles afgedekt weg en laat lekker even een uurtje intrekken
Steek de BBQ Buiten kookkachel aan, wacht ongeveer 25 minuten voordat je lekker kunt gaan grillen
Zet de oven aan en bak ondertussen een vers stokbrood of focaccia af!
Maak de Aioli klaar: met vermeng de inhoud van dit het zakje zakje met 2 1/2 eetlepel Zaanse mayonaise en 1 eetlepel water.
TIP: Strooi er voor de gezelligheid nog wat verse peterselie over.
Dek ondertussen de tafel
Snij wat extra plakjes citroen
Leg het grillrooster op de BBQ Buiten kookkachel en pak de kom met gamba's erbij
Pak de gamba's 1-voor-1 uit de kom met de bbq tang en leg ze voorzichtig op het grillrooster
Kwast de gamba's nog even met het mengsel uit de kom
Laat de gamba's circa 4 minuten grillen en draai deze daarna om, hou ondertussen wel in de gaten of ze niet te hard gaan!!
Note: Hou het vuur smeulend en laag... een verkoold vuurtje. Als het te hard gaat, haal het grillrooster dan even van de kookkachel af en wacht totdat het vuur iets lager wordt!
Serveer de gamba's op een mooie grote schaal
Knijp er naar smaak wat vers citroensap overheen en serveer met een romige knoflooksaus en vers stokbrood