Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code herfstvuur10
Outdoor Sinterklaas BBQ organiseren
Met deze tips maak je er een onvergetelijke Sinterklaasavond van
Van Hartige banketletters tot heerlijke hamburgers en van pepernoten tot gesmolten chocoladeletter toetje!
Zoals de titel van dit blog al beschrijft kun je op Sinterklaasavond gezellig de BBQ aansteken.
Zelf gebruiken wij natuurlijk graag onze VUUR LAB. BBQ Buiten kookkachel!
Gemak dient de mens dus maak daar vooral gebruik van en kies bijvoorbeeld voor een kant-en-klare saucijzenletter van de Keurslager bij jou in het dorp of stad.
Of maak 'm lekker zelf! Lees gauw verder...
Wie zoet is, krijgt iets hartigs!
Ja, je leest het goed! Verras je gezin dit jaar eens met hartige BBQ hapjes
Ben je op zoek naar een lekker recept voor een hartige saucijzenletter? Zoek niet verder... Wij hebben via Francesca Kookt een toprecept gevonden!
Hoe maak je Francesca’s hartige banketletter?
Om stress te voorkomen kun je het beste deze letter van te voren maken en tijdens Sinterklaasavond op de kookkachel van het VUUR LAB. te verwarmen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35 minuten
Wat heb je allemaal nodig?
5 plakjes diepvries bladerdeeg
300gr biologisch rundergehakt
1 bosuitje, in dunne ringetjes
2el paneermeel of broodkruim
1 biologisch ei, losgeklopt
1tl kerriepoeder
1/2tl komijnpoeder
1/2tl kurkuma
1/2tl gemberpoeder
Snufje zout naar smaak
Zwarte peper
Sesamzaadjes
Hoe bereid je het?
Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
Meng het rundergehakt met de bosui, paneermeel, ei (bewaar een klein beetje ei om de banketletter te bestrijken), specerijen en breng op smaak met peper en zout
Meng dit goed met je handen door elkaar
Kneed de plakjes bladerdeeg tot een bal en rol daarna (met een beetje bloem) uit tot een rechthoek
Je kunt ook de plakjes naast elkaar leggen en de randjes goed dichtduwen met een beetje water
Maak een staaf van je gehaktmengsel die iets minder breed is dan je lap bladerdeeg
Leg de staaf in het midden op de lap en vouw deze eromheen
Duw de naad dicht met een beetje water
Leg je hartige Sinterklaas banketletter vervolgens op de naad op het bakpapier en vouw ‘m in de gewenste letter
Bestrijk de letter vervolgens met wat losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes
Bak de Sinterklaas banketletter in circa 35 minuten goudbruin en gaar in de oven
Het enige wat je nu nog moet doen is de letter opwarmen op de bakplaat!
Super makkelijk en lekker.
Dikke hartjes hamburgers van de plaat!
Tussen het cadeautjes uitpakken door hebben we natuurlijk wel weer honger gekregen!
Deze heerlijke hartjes hamburgers maak je in een handomdraai.
Maak dit recept gezellig klaar op pakjes avond.
Wij maakten het voor 4 personen (ben je met meer personen voeg van elk ingrediënt meer toe).
Wat heb je nodig voor deze hartjes hamburgers?
600 gram biologisch rundergehakt
Scheutje zoete ketjap
Peper en zout naar smaak
1 ei
50 gram paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 el ketchup
Kom
Hoe bereid je deze hartjes hamburgers?
Doe alle ingrediënten in de kom
Kneed alles goed door elkaar tot 1 grote bal
Verdeel de bal in 4 porties
Maak er hartjes van (je kan ook van die hartjesvormpjes gebruiken, te koop bij bijvoorbeeld de blokker)
Bak ze bruin op de bakplaat van de VUUR LAB. buiten kookkachel
Hamburger broodjes
Saus naar keuze
Na de hartigheid is er ook tijd voor wat zoets, dus bereid je voor voor deze overheerlijke Sinterklaas Sundae
Wij als VUUR LAB. hebben dit gerecht zelf verzonnen/gemaakt
Hoe maak je deze heerlijke Sinterklaas sundae?
Wat heb je allemaal nodig?
Chocolade letter
Steelpannetje (of ons makkelijke popcornpannetje met lange steel)
Paar handjes knapperige pepernoten
Bak Vanille roomijs
Buiten kookkachel met bakplaat
Hoe bereid je dit overheerlijke Sinterklaas toetje
Stamp de pepernoten aan tot kruiden (hou ook wat losse pepernoten over)
Doe de chocoladeletter in de pan en laat het smelten boven de buiten kook-kachel
Doe het vanilleijs in een kommetje 1 a 2 grote bollen
Nu alles klaar is doe je alle ingrediënten op het ijs en lekker smikkelen maar