Paella met chorizo, kippendij en garnalen - Het VUUR LAB.
Ładowarka Laboratorium pożarowe
Finch
Płać później za pomocą Klarna
Finch
w3 nieoprocentowane płatności również dla przedsiębiorców

Skorzystaj z rabatu 10% na cały sklep internetowy* - użyj kodu winterfire10

Przygotowujesz własną paellę z pysznymi przyprawami do paelli?

Witamy na stronie z przepisami!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag het recept van echte Spaanse Paella. Het recept hebben wij doorgestuurd gekregen van één van onze klanten. Dit willen wij natuurlijk graag met jullie delen!

Czy Ty również masz smaczny przepis? I chciałbyś się nim z nami podzielić?
Wyślij nam email en we zetten het online. Bekijk ook onze andere recepten op onze strona z przepisami.

Prawdziwa hiszpańska paella, uwielbiamy ją jeść!

​Paella kun je op verschillende manieren bereiden. ​Je kunt kiezen voor een vegetarische variant, voor vlees of vis. Denk eens aan een versie met vlees zoals kip of chorizo. Ook paella met garnalen en mosselen is heerlijk. Je kunt ook voor zowel vis als vlees kiezen, want dat doen de Spanjaarden zelf ook!

Taki duży kolorowy posiłek w pięknym patelnia do paelli zawsze dobrze sobie radzi.
Kup najsmaczniejsze przyprawa do paelli. Geniet van het gerecht met een heerlijk glas Spaanse sangria.

Wat heb je nodig voor deze paella met chorizo, kippendij en garnalen?

Dla czterech osób:

Siatka brykietowa
Chorizo
1 cebula
2 paprika's
Eventueel 1 rode peper
200 gr erwtjes
400 gr kippendijen
200/250 gram grote garnalen
450 gram paella rijst (pakje Lassie)
Een 0.5 tot 1 blikje tomatenblokjes (naar smaak)
1 liter kippenbouillon
1 cytryna
Paella na patelni Paella na kuchence do gotowania na świeżym powietrzu BBQ

Przygotowanie

Siatka na brykiety ma swoje miejsce w kuchence do grillowania na świeżym powietrzu.
Vul de BBQ starter met kolen, briketten en aanmaakwokkels. Wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Opróżnij ruszt grillowy na ruszt brykietowy.
Plaats de paellapan ook in de BBQ buiten kookkachel en ga verder met de bereiding van de paella.
Snijd de chorizo in stukjes en bak deze (zonder olie of met een beetje olijfolie) in de paella pan. Als de chorizo iets te krokant is geworden haal je wat stukjes uit de pan.
Snijd het kippendij in stukjes en voeg het ook in de pan. Bak het wat mee tot de kip is aangebakken.
Indien rauwe garnalen kan je ze meebakken met de kip.
Snijd de paprika en ui in blokjes en voeg de eventuele peper toe. Even roeren!
Giet de rijst erbij en roer alles goed door elkaar.
Pak de paella kruiden erbij en tomatenblokjes naar smaak.
Kook alles samen gaar met kippenbouillon (ongeveer 20 minuten).
Halverwege kunnen er wat erwtjes worden toegevoegd en de gebakken chorizo. Indien voorgekookte garnalen voeg je ze nu toe!
De paella is klaar om te serveren! Vergeet niet om de paella nog wat te voorzien van wat citroen schijfjes.