Pompoensoep met saffraan en sinaasappel - Het VUUR LAB.
Ładowarka Laboratorium pożarowe
Finch
Płać później za pomocą Klarna
Finch
w3 nieoprocentowane płatności również dla przedsiębiorców

Skorzystaj z rabatu 10% na cały sklep internetowy* - użyj kodu winterfire10

Een heerlijk recept voor de heksenketel

Witamy na stronie z przepisami VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van de pompoensoep met saffraan en sinaasappel.

Het originele recept komt van Weltevree, maar met een twists van Het VUUR LAB.® krijg je net een beetje extra gezelligheid, voor een avond rond het vuur!

 

Geniet van het rustgevende geluid van het knisperende vuur!

Czy Ty również masz smaczny przepis? I chciałbyś się nim z nami podzielić?
Wyślij nam email i umieściliśmy go w sieci.
Sprawdź nasze inne przepisy na naszej stronie strona z przepisami!

Maak dit heerlijke recept boven het vuur met de driepoot set heksenketel. Dit geeft je namelijk de ultieme herfstgevoel!

Czego potrzebujesz?

Składniki:

2 uien
1,2 kg winter- of flespompoen
1 L groentebouillon
2 el harissa
180 gram crème fraiche
5 gram korianderblaadjes

Toppings voor op de soep:

80 gram pompoenpitten
2 tl ahornsiroop
¼ tl chilivlokken

Tools:

Ciesz się pysznym zapachem podczas przygotowywania i pieczenia!

Przygotowanie

Hoe maak je deze heerlijke pompoensoep?

Meng de pompoenpitten, de ahornsiroop en de chilivlokken met ¼ theelepel zout samen in een kleine kom. Rooster het voor ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden. Het is klaar wanneer de pitten opgezwollen en bruin zijn.
Zodra het is afgekoeld, kan je het in kleine stukjes breken.
Steek het vuur aan in de vuurschaal en zet de driepootset met heksenketel er boven op. Snij de uien en pompoen in grote stukken.
Doe de olijfolie in de heksenketel en voeg daarna de pompoen, ui, zout en peper naar smaak toe. Wacht tot het mengsel gekaramelliseerd is. roer de mengsel wel regelmatig, want het kan hard gaan.
Giet vervolgens de groentebouillon erbij, samen met de harissa, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, ½ theelepel zout en een versgemalen peper. Roer het goed door en breng het aan de kook voor 5 minuten.
Haal de heksenketel weg van het vuur, voeg de crème fraiche toe en pureer de soep.
De soep is klaar, serveer het nog met de geroosterde pompoenpitten en verse koriander blaadjes. Eetsmakelijk!