Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10
Deze boterkoek is ongelofelijk lekker en makkelijk
Zo heb je een heerlijke snack voor bij de koffie als lekker tussendoortje
Maak het lekker zelf met de veelzijdige Dutch Oven
Dit is een leuk en makkelijk recept voor iedereen die van bakken houdt! Makkelijk te bereiden met de Dutch Oven in de BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit leuke recept voor het maken van een kampvuur boterkoek.
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor dit recept?
Wij maakten een dubbele boterkoek in een grote Dutch oven.
Hiervoor gebruikten wij:
2 x een pak Koopmans, mix voor boterkoek
2 Biologische eieren
Amandelschaafsel
400 gram Biologische roomboter (op kamertemperatuur)
Vork
Kom
Mixer
Bakpapier
BBQ buiten kookkachel
Briketten of kokosbriketten
BBQ starter
Aanmaakwokkels, aansteker of lucifers
Genieten maar!
Bereidingswijze
Zet de BBQ buiten kookkachel op een stevige plek
Vul de BBQ starter met kokosbriketten en steek deze aan
Maak ondertussen de mix klaar, doe de twee verpakkingen mix voor boterkoek in een kom met 1/3 van het ei, en de zachte boter. Mix dit goed door elkaar tot een mooie bal. Leg het bakpapier in de Dutch oven en verdeel hierop de boterkoek bal.
Druk aan, bestrooi met de amandelen en bestrijk als laatste met het eigeel.
Als de kokosbriketten vuurrood zijn (na circa 20 minuten) leg je deze op het brikettenrooster
Plaats de Dutch oven op de kolen en leg de deksel vol met kolen
Bak de boterkoek in circa 20 minuten gaar.
Laat afkoelen en haal de boterkoek na circa 25 minuten uit de Dutch oven
Snij in mooie punten
Eet smakelijk!