Kippendij saté met ketjap saus - Het VUUR LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10

De lekkerste saté maak je op de BBQ buiten kookkachel

Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de kipdij saté met ketjap saus.

Tijdens onze opname van de eerste aflevering van het derde seizoen van 'Vakantie vier je zo! heeft Iwan van OER BBQ heerlijke gerechten gemaakt. De kippendij saté met ketjap saus is er één van. Met dit gerecht kregen wij een beleving van de Aziatische keuken.

Ontdek de verrukkelijke malse kip met heerlijke ketjap saus

Kippendij saté met ketjap saus is een heerlijk buiten kook gerecht. Kippendij vlees is een sappige variatie op kipfilet en droogt tijdens het grillen niet snel uit, perfect dus als saté! De ketjap saus voegt een extra smaak toe waardoor het een smakelijke BBQ combinatie is geworden. Echter is het gerecht niet zomaar gemaakt, voor de echte smaak magie begin je al een paar dagen eerder met de bereiding van de kip! Benieuwd? lees de bereiding van dit heerlijke recept.

Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!

Wat heb je nodig voor deze kippendij saté met ketjap saus

Voor vier personen:

BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB. (Wij kookten dit keer met de XL)
Briketten, kolen en aanmaakwokkels
Vleesspiezen
Een kom om de kippendij filet in de marineren
Een mes
Kippendij voor vier personen
Olie
Ketjap
Ui
Knoflook
Verse peper
Venkel
Platte peterselie
Zonnebloemolie
Olijfolie
Zout en peper (naar smaak)
Palmsuiker
Limoensap
Kip maggie blokje

Bereidingswijze

Let op: je begint één of twee dagen van te voren!

Begin één of twee dagen van te voren en snij de kippendij in blokjes om er mooie saté van te maken.
Maak een marinade met ketjap, komijn poeder, verse snippers van een rode ui, wat knoflook en een verkruimeld kip maggie blokje.
Leg de kip een nacht of twee in de marinade in de koelkast.
Op de dag zelf begin je met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met kolen, briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster.
Plaats het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Haal het vlees uit de koelkast en start met het Slow grillen van de sate stokjes.
Haal het grillrooster eraf en gril de saté boven direct vuur voor een mooi kleurtje.
Bereid de ketjapsaus voor door een uitje, knoflook en pepertjes te snijden in stukjes.
Giet wat olie in een pannetje en bak het kort aan.
Doe de stukjes ui, knoflook en pepertjes in het pannetje en blus het af met ketjap en palmsuiker.
Laat het een tijdje pruttelen en de ketjapsaus is klaar!