Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code herfstvuur10
Recept
Low & Slow Smokey Pineapple van OER BBQ kok Iwan
Een makkelijk & smaakvol nagerecht voor op de VUUR LAB. buiten kookkachel
Sluit het BBQ Feestje goed af met deze heerlijke warme ananas uit het vuur
Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de Smokey BBQ Pineapple. Zeer smaakvol en ontzettend makkelijk om te maken.
Iwan van OER BBQ maakte dit nagerecht voor ons tijdens de opname van de eerste aflevering van het derde seizoen van 'Vakantie vier je zo!'. Iedereen was ontzettend enthousiast over het heerlijk eten, deze warme ananas was een heerlijke afsluiter van de avond!
Heerlijk recept voor iedereen die gek is op ananas
Ben jij gek op ananas? Dan is dit recept echt iets voor jou. De ananas lig uren lang te smeulen de hete kooltjes op het brikettenrooster van de BBQ Buiten kookkachel. Als je klaar bent met barbecueën is dit zoete nagerecht de kers op de taart!
TIP:
Serveer de warme ananas met een klein glaasje Jack Daniels Tennessee Fire bij dit nagerechtje.
Dit is een blend van Jack Daniels Old No. 7 en een hete en scherpe kaneellikeur.
Het resultaat is een drank met een uitzonderlijk zachte smaak en een vurige afdronk.
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor deze Smokey BBQ Pineapple?
Voor vier personen:
1 verse Ananas
BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB. (Wij kookten dit keer met de XL)
Briketten, kolen en aanmaakwokkels
Kaneel
Bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
Plaats het briketten rooster in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met kolen, briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster.
Leg de ananas in de hete kooltjes
Laat de ananas smeulen in hete kolen net zo lang tot deze aan de buitenkant zacht aanvoelt de ananas zal zwart kleuren dat is verder geen probleem. Af en toe draai je de ananas om de andere kant te verwarmen.
Als je denkt dat hij klaar is snij je de buitenkant eraf je kan dan het binnenster er uitsnijden als je wil en leuke blokjes schijfjes ervan snijden daarover strooi je bruine basterdsuiker en een goede snuff kaneel.
Serveer de stukjes warme ananas op een mooie schaal, rookplankje of bord
Tip: Serveer er een glaasje Jack Daniels Tennessee Fire bij!