Smeuïge camembert met pecannoten gerookt op cederhout - Het VUUR LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code herfstvuur10

Speciaal voor de bourgondische buitenkokers

Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze makkelijke en smaakvolle camembert met honing en pecannootjes klaar op een rookplankje met de driepoot set en grillrooster van het VUUR LAB.®

Lik je vingers af bij dit smeuïge camembert gerechtje van de cederhouten rookplank

Dit wil je!

Camembert is een witte schimmelkaas, die van koemelk wordt gemaakt. De gebruikte schimmel is Penicillium camemberti. Wij gebruiken het vaak op een rookplankje en maken er een feestje van tijdens een borreluurtje bij een kampvuurtje.

De combi van hartig, zoet en een knapperig peccannootje is echt fantastisch. De rijke smaak van de pecannoot en zijn boterachtige, knapperige structuur maakt ze perfect voor zowel zoete als hartige gerechten.
Ontdek het zelf!

Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!

Wat heb je nodig voor dit camembert recept?

Ingrediënten voor twee personen:

1 Camembert kaasje
Honing
Pecannoten
Stokbrood

Tools

Superfoodies opgelet, dit recept is een vitaminebom!

Bereidingswijze
Zet de VUUR LAB.® driepoot set met hangend grillrooster op een stevige plek in de tuin zet de vuurschaal eronder
Steek het vuur aan met de aanmaakwokkels
Laat het vuur mooi branden en leg er af en toe een stukje hout bij
Snij een klein keepje in de bovenzijde van de camembert en haal de 'korst' eraf
Doe een beetje honing over de camembert
Leg er een handje pecannoten bovenop
Leg de gevulde peren op het rookplankje
Leg de camembert op het rookplankje en neem het mee naar de driepoot set en leg het rookplankje op het hangende grillrooster. Let op dat het vuur laag blijft en de rookplank niet raakt, alleen verwarmen!
Wacht ongeveer 25 a 30 minuten tot de camembert lekker warm is en van binnen gesmolten!
Snij ondertussen wat stokbrood en haal het rookplankje van het rooster af.
Eet smakelijk!