Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10
Recept
Vurige BBQ Jalapeño cheddar worst
Een pittige sensatie op de BBQ buiten kookkachel
Laat je verrassen door de combinatie van worst, cheddar en rode Spaanse pepers
Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de jalapeño cheddar worst.
Naast de vele gerechten die Iwan van OER BBQ heeft gemaakt tijdens de opname van de eerste aflevering van het derde seizoen van 'Vakantie vier je zo!', zijn wij ook verrast met het gerecht: de Jalapeño cheddar worst.
Buiten koken is kunst!
Door de verse worstjes te vullen met jalapeño pepers en cheddar kaas is elke hap smaakvol. Het langzaam grillen van de worstjes op de BBQ buiten kookkachel zorgt ervoor dat de smaken heerlijk samen gaan, de buitenkant wordt knapperig terwijl de binnenkant smelt. Dit gerecht is perfect voor een zomerse barbecue, gegarandeerd lekker voor het hele gezin!
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor deze lekkere jalapeño cheddar worstjes
Voor vier personen:
BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB. (Wij kookten dit keer met de XL)
Briketten, kolen en aanmaakwokkels
Mes en snijplank
Verse worst of verse saucijsjes
Kipkruiden
Vers gesneden Spaanse pepers
Cheddar kaas
Bereidingswijze
Snij de bovenkant van de worstjes open of maak er een sleufje in met je vingers.
Strooi wat kipkruiden en gesneden pepers in de worstjes.
Vul de BBQ starter met kolen, briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster en plaats vervolgens de grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Laat de BBQ buiten kookkachel warm worden tot ongeveer een temperatuur van 65 graden en laat de worstjes 'Slow grillen'.
Leg wat plakjes cheddar kaas op de worstjes en laat het wat smelten.
Leg nu de worstjes op het hete gedeelte van de BBQ buiten kookkachel zodat het velletje aan de onderkant bruin wordt of zelfs kapot springt.
Smullen maar!