Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10
Deze combinatie is verrassend lekker!
Zeker als je van Italiaanse schimmelkaas houdt gaan jouw smaakpapillen dansen
Zoet en hartig, de perfecte combi voor bourgondische levensgenieters.
Speciaal voor de bourgondische buitenkokers
Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze makkelijke en smaakvolle peer met gorgonzola, honing en pecannootjes klaar op een rookplankje met de BBQ buiten kookkachel van het VUUR LAB.®
Warme peer bereid op een rookplankje van cederhout
Dit wil je!
Peren zijn rijk aan vezels en bevatten daarnaast verschillende vitamines en mineralen. Ook vind je in peren speciale stoffen met een positieve uitwerking op onze gezondheid, zoals flavanolen en anthocyanen. Dit maakt dat peren diverse gezonde voordelen hebben.
De combi van hartig, zoet en een knapperig peccannootje is echt fantastisch.
Ontdek het zelf!
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor deze warme peer met gorgonzola?
Ingrediënten voor twee personen:
1 rijpe peer
Honing
Pecannoten
Gorgonzola
Tools
Superfoodies opgelet, dit recept is een vitaminebom!
Bereidingswijze
Zet de VUUR LAB.® BBQ buiten kookkachel met grillrooster op een stevige plek in de tuin
Steek de BBQ kolenstarters aan, leg een paar aanmaakwokkels op het brikettenrooster en steek deze aan. Vul de kolenstarters met kokosbriketten en wacht circa 20-25 minuten tot de kolen gloeiend heet zijn. Giet ze daarna leeg over het brikettenrooster.
Leg het grillrooser op de BBQ buiten kookkachel zodat deze alvast op kan warmen
Snij de peer doormidden en haal het klokhuisje eruit
Doe een beetje honing op de peer in de holte waar het klokhuisje in zat
Doe er een flinke eetlepel gorgonzola op
Leg de gevulde peren op het rookplankje
Leg de rookplankjes op het grillrooster
Dek af met een deksel/bakplaat
Rook ongeveer 20 minuten
Als laatste hak je wat pecannootjes en strooi deze over het gerechtje.
Eet smakelijk!