Warme wilde perzik dessert van de rookplank - Het Vuur LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code nazomer10

Ons lievelingszomerfruit met Griekse yoghurt, granaatappel, cashew & bloedsinaasappel

Welkom op de recepten pagina!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag! Dit dessert met perzik is altijd een goed idee. Ga zelf aan de slag met de rookplankjes op de BBQ of buiten kookkachel.

Op cederhout gerookte wilde perziken

Er is weinig lekkerder in een dessert dan sappige wilde perziken, zeker als je ze grilt! Wij hebben er een VUUR LAB. twist aan gegeven. Samen met de Griekse yogurt, bloedsinaasappel, cashewnootjes en granaatappel steel jij de show op ieder BBQ event.

De wilde perzik wordt ook wel Paraguayo, platte perzik of wilde bosperzik genoemd. Deze perzik is een steenvrucht, net als een pruim of kers. De vrucht bevat dus een harde, steenachtige pit. Het sappige, stevige vruchtvlees is wit van kleur. De wilde perzik heeft een verfijnde zoete smaak die sterker is dan die van de gewone perzik.

Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!

Wat heb je nodig voor dit smakelijke zomerfruit dessert?

Voor twee personen:

BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB. (Wij kookten dit keer met de XL)
Hout om de kachel mee te stoken
Snijplank + mes
Wilde perziken ( vier stuks)
Bakje Griekse yoghurt
Granaatappel (pitjes)
Klein handje gekneusde ongebrande cashewnoten
1 bloedsinaasappel
Mooi bord om het dessert op te serveren
Bereidingswijze
Zet de BBQ buiten kookkachel op een mooie plek in de tuin waar je rustig kunt buiten koken
Leg het stookhout in de  BBQ Buiten kookkachel met een paar aanmaakwokkels en steek de aanmaakwokkels aan, wacht ongeveer 30 minuten totdat er kooltjes ontstaan, deze heb je nodig om te gebruiken op het brikettenrooster. Je kunt ook kiezen voor kokosbriketten (deze maak je vooraf warm in een starter)
Plaats het briketten rooster en grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Leg wat hete kolen op het brikettenrooster
Snij de perziken in vieren (verwijder de pit)
Verdeel de parten over de Tapas rookplankjes
Leg de Tapas rookplankjes op het grillrooster en dek af met een deksel
Rook de wilde perziken circa 25 minuten
Maak het bord op met de Griekse yoghurt, granaatappel, cashewnootjes, bloedsinaasappel en de warme gerookte wilde perziken.
Eet smakelijk!