Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10
Recept
Een combinatie van zachte kabeljauw omhuld in knapperig ontbijtspek
Een heerlijke recept voor op de rookplankjes
Verwen jezelf met dit heerlijke gerecht of verras je gasten er mee
Welkom op de recepten pagina! We zijn altijd op zoek naar lekkere recepten.
Dit keer hebben we een heerlijk gerecht van sappige en zachte kabeljauw omhuld in knapperig ontbijtspek. Met dit recept maak jij je gasten zeker blij!
Verwen je gasten met dit heerlijke combinatie
Inspiratie nodig voor een recept voor je gasten? Dan is dit de perfecte gerecht. Een combinatie van heerlijke sappige en zachte kabeljauw omhuld in knapperig ontbijtspek.
Maak de kabeljauw op smaak met olijfolie met knoflook, peper en zout. Pas op dat je niet te veel zout toevoegt, want ontbijtspek is erg zoutig van zichzelf. Wikkel vervolgens de kabeljauw in het ontbijtspek.
Door het gerecht te maken op het Western Red Cedar rookplankje krijgt je gerecht een heerlijke zoet-spicy rooksmaak.
Deze samenstelling is ook heel lekker om te eten in combinatie met de Tomasu Soy Sauce!
Heb je ook een lekker recept? En wil je het met ons delen?
Stuur ons een mail en we zetten het online.
Bekijk ook onze andere recepten op onze recepten pagina!
Wat heb je nodig voor de kabeljauw omhuld in knapperig ontbijtspek?
Bereidingswijze
Plaats de briketten rooster in de BBQ buiten kookkachel.
Vul de BBQ starter met kolen, briketten en aanmaakwokkels en wacht ongeveer 20 minuten totdat het klaar is om te starten met de BBQ.
Giet de BBQ starter leeg op het briketten rooster.
Leg de rookplankjes op het rooster van je buiten kookkachel en laat de aroma van de rookplankje vrij komen. Pas op dat de rookplankjes niet in brand vliegen!
Marineer je kabeljauw met olijfolie met knoflook
Wikkel de kabeljauw in plakjes ontbijtspek
Leg de kabeljauw met ontbijtspek op de geroosterde rookplankjes en leg het vervolgens op de kookkachel.
Leg de deksel op de kookkachel en laat het ongeveer 20 minuten gaar worden. Hou het ondertussen ook goed in de gaten.
Na 20 minuten serveer het op een feestelijke bord
Maak het gerecht af met verse tijm en smullen maar!