Bak je eigen zuurdesembrood in de Dutch Oven - Het VUUR LAB.
Brandlaboratorium för lastare
Icon Brands
Fri frakt från 75 euro
Finch
Betala i efterhand med Klarna
Finch
in3 räntefria betalningar även för företagare

Utnyttja 10% rabatt nu på hela webbshoppen* - Använd kod vinterbrand10

Bak je eigen zuurdesembrood in de Dutch Oven

Brood voor een goede spijsvertering en optimale voedingsopname

Ontdek dit gezonde hippe brood en bak het voortaan zelf in de Dutch Oven!

Zuurdesem is een fermentatieproduct van melkzuurbacteriën en gist,
gemaakt met een levende desemstarter dat in het Frans ‘levain’ wordt genoemd.
De melkzuurbacteriën zorgen voor een volle smaak, een knapperige korst,
een lange houdbaarheid en bevorderen een goede spijsvertering en optimale voedingsopname.

Wat is een zuurdesemstarter?

Het belangrijkste ingrediënt voor het maken van zuurdesembrood, is een zuurdesemstarter.
Om dit te maken heb je tijd en geduld nodig.
Het is een proces die 7 dagen duurt of langer.

Voor het maken van een zuurdesemstarter heb je roggemeel en water nodig.
Eerst voeg je 50 gram roggemeel en 50 gram water toe in een potje en dit roer je goed door.
De volgende dag gebruik je 50 gram van je starter en voeg je opnieuw 50 gram roggemeel en 50 gram water toe.
Dit proces herhaal je tot dat je starter verdubbelt is. Alle ingrediënten blijven in verhouding 1:1:1.

Doordat je dit proces dagelijks herhaalt komen er bepaalde bacteriën in het meel die actief worden,
dit zorgt ervoor dat het gaat fermenteren.
De starter zal gaan verdubbelen en begint ook zurig te ruiken.
Zodra je starter leeft is het tijd om heerlijke zuurdesembrood te bakken in de Holländsk ugn!

Bak je eigen zuurdesembrood in de Dutch Oven met een zuurdesemstarter

Bak je eigen zuurdesembrood in de Dutch Oven

A Holländsk ugn is een gietijzeren pan die in de oven kan, zodat je daarin brood kan bakken.

Doordat je brood bakt in de Dutch Oven ontstaat er een heerlijke knapperige korst op het brood.
Dit komt omdat tijdens het bakken van je zuurdesembrood in de Dutch Oven stoom ontstaat.
Dat zorgt ervoor dat je brood mooi rijst en een mooi knapperige korst ontwikkelt.

Bekijk hier het recept voor de lekkerste zuurdesembrood!

Gezondheidsvoordelen van zuurdesembrood

Naast dat zuurdesembrood heel lekker is, heeft het ook heel veel gezondheidsvoordelen.

Door de fermentatieproces van de zuurdesemstarter komen er bepaalde bacteriën vrij.
Deze bacteriën zijn goed voor onze darmen en zorgen voor een goede darmflora.
Goede bacteriën in onze darmen kan je helpen met veel lichamelijke klachten,
want een goede spijsvertering is de bron van je gezondheid.

Ook bevat zuurdesembrood meer vitamine B en zorgt voor een betere opname van minerale.

Daarnaast bevat zuurdesembrood minder acrylamide.
Dit is een kankerverwekkend stof die ontstaat bij het verhitten van koolhydraatrijke producten, denk aan aardappelen en granen.
Door de lange rijstproces van zuurdesembrood zorgt het ervoor dat het stofje wordt afgebroken.
Hierdoor zit er veel minder acrylamide in je zelfgemaakte brood.

Begin vandaag met het maken van jouw zuurdesembrood

Ga vandaag gelijk van start met het maken van jouw zuurdesembrood.
Shop de mooiste Dutch ovens en gietijzeren pannen bij ons op de website!

Wij wensen jullie heel veel bakplezier!