Proef de herfst met deze appeltaart uit de Dutch Oven - Het VUUR LAB.
Brandlaboratorium för lastare
Icon Brands
Fri frakt från 75 euro
Finch
Betala i efterhand med Klarna
Finch
in3 räntefria betalningar även för företagare

Utnyttja 10% rabatt nu på hela webbshoppen* - Använd kod höstbrand10

Proef de herfst met deze appeltaart uit de Dutch Oven

Oh la la, er gaat niets boven zelfgemaakte appeltaart!

Maar wat is nóg lekkerder... Kampvuur appeltaart!

Lees gauw verder en maak zelf de lekkerste kampvuur appeltaart die je ooit hebt gegeten in de Dutch Oven.
Je kunt dit recept ook in een oven bereiden, maar buiten op echt vuur koken is toch wel het allerleukste om te doen.
Om dit recept een extra herfsttintje te geven kun je zelf naar smaak pecannoten of andere noten toevoegen.
Steek de buiten kookkachel alvast aan en geniet van je eigen gebakken taart.

Smaklig måltid!

Kampvuur appeltaartje uit de Dutch oven

Nu het einde van de zomer in zicht is en de bomen langzaamaan hun blad loslaten,
dan is het weer tijd voor comfort food!

Als er iets is wat wij lekker vinden dan is het wel appeltaart, het liefst zelfgemaakt in de Dutch Oven
in het vuur of uit de kolen! Maak een mooi kampvuur of steek de VUUR LAB. BBQ buiten kookkachel aan.
Detta är kampvuur appeltaartje is om te smullen!

Wat heb je nodig voor deze kruimelige kampvuur appeltaart?

Onderstaande tools en buitenkook spullen maken het bakken van deze taart extra makkelijk.

Ingrediënten voor de vulling en het deeg

Appelvulling : 1,5 pond Granny Smith appels in dunne plakjes gesneden, 1 eetlepel kaneel, 1/4 kopje kristalsuiker
Kruimel Topping (deeg): 1 kopje bloem (120 gram), ¼ kopje kristalsuiker, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, ¼ theelepel zout, 1 theelepel ahorn-extract, ¼ kopje koude roomboter, ⅓ kopje melk

Förberedelse

Hoe maak je deze heerlijke kampvuur appeltaart?

Tänd grillspisen eller eldstaden så att den får en bra temperatur.
Du kan tillaga den här äppelpajen på två sätt. Direkt över elden eller med träkol / Briketter
Houtskool: 7 kolen onder de Dutch Oven, 14 kolen bovenop het deksel.
Houtvuur: 3-4 kleine houtblokken onder je hangende dutch oven, 8-10 grote kol på toppen av locket.
Förbered fyllningen: Skala äpplena och skiva dem tunt med en Kniv. Lägg dem i den nederländska ugnen och strö över ¼ kopp socker och 1 matsked kanel. Rör om med händerna för att helt täcka äpplen med socker och kanel.
För att förbereda toppingen (degen) Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, ¼ kopp socker, 1 tesked kanel, salt) i en blandningsskål. Skär smöret i små bitar med din kniv och lägg i skålen. Gnid in smöret i de torra ingredienserna med fingrarna tills det bildas ett smuligt mjöl. Tillsätt mjölken och blanda försiktigt till en deg.
Förbered smulpaj topping: Riv av bitar av degen och lägg dem ovanpå dina kryddade äpplen. Du vill ha små degsmulor jämnt fördelade i din holländska ugn, inte en stor degklump i mitten.
Bakar äppelpajen: Dek je dutch oven af. Plaats hem op een ring van zeven kolen en plaats dan 14 kolen gelijkmatig bovenop het deksel (dit creëert dezelfde hitte als een oven van 350°). Bak 30-40 minuten, tot de topping goudbruin is. Als je met hout kookt, houd het vuur dan laag en leg meerdere kolen op het deksel.

Smaklig måltid!