Gegrilde Aubergine met pindasaus - Het Vuur LAB.
Brandlaboratorium för lastare
Icon Brands
Fri frakt från 75 euro
Finch
Betala i efterhand med Klarna
Finch
in3 räntefria betalningar även för företagare

Utnyttja 10% rabatt nu på hela webbshoppen* - Använd kod nazomer10

Stook de Outdooroven flink op!

Välkommen till sidan med recept!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van deze lekkere aubergine met pindasaus met de Weltevree Outdooroven alles-in-1 alleskunner!

Aubergine liefhebbers opgelet!

Gebruik de Outdooroven op drie verschillende manieren voor dit recept: de aubergine gaar je eerst voor in het oven compartiment, de spiesjes grill je boven het vuur en de saus verwarm je op de bovenkant van de oven. Stook de Outdooroven lekker hoog op en maak dit heerlijke recept.

Har du också ett gott recept? Och skulle du vilja dela det med oss?
Skicka oss ett e-post och vi lade ut den på nätet.
Kolla in våra andra recept på vår sida med recept!

Wat heb je nodig voor dit lekkere auberginerecept?

Voor vier personen:

2 aubergines
Een stuk gemberwortel van ca. 3 cm
2 tenen knoflook
125 ml ketjap manis
2 el pindakaas sambal naar smaak
1 el bruine basterdsuiker
2 el seroendeng
Metalen spiezen
Steelpannetje
Hout om de Outdooroven mee te stoken

Bakken maar!

aubergine met pindasaus Weltevree recept Outdooroven
Förberedelse
Verwarm de Outdooroven met het stookhout
Prik de aubergines rondom in met een vork, leg in de Ovendish en gaar ca. 30 minuten voor tot ze zacht, maar nog niet slap zijn.
Laat de aubergine afkoelen en maak ondertussen de marinade.
Snijd de knoflook en gember fijn, meng met 75 ml ketjap en laat de aubergine hier 30 minuten in marineren.
Rijg de aubergineblokjes aan de metalen spiezen en rooster in ca. 10 minuten gaar boven het vuur. Gebruik hiervoor het grillrooster van de Outdooroven.
Maak ondertussen de pindasaus. Meng in een steelpan de resterende 50 ml ketjap met de pindakaas, de basterdsuiker, 125 ml water en sambal naar smaak.
Verwarm de saus op de bovenkant van de Ugn för utomhusbruk tot een glad geheel. Haal de aubergine spiezen van de grill en serveer met seroendeng en de pindasaus.
Serveer er een vers stokbroodje bij om te dippen.