Gevulde speculaas uit de Outdooroven - Het VUUR LAB.
Brandlaboratorium för lastare
Icon Brands
Fri frakt från 75 euro
Finch
Betala i efterhand med Klarna
Finch
in3 räntefria betalningar även för företagare

Utnyttja 10% rabatt nu på hela webbshoppen* - Använd kod vinterbrand10

Steek de Outdooroven alvast aan en bak dit heerlijke recept!

Välkommen till receptsidan för VUUR LAB.
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag dit lekkere recept voor het maken van een heerlijke gevulde speculaas uit de Ugn för utomhusbruk.

Het is weer de tijd van de speculaaskruiden! Vier dat door een heerlijke zelfgemaakte gevulde speculaas taart te maken!

Recept van Weltevree!

Har du också ett gott recept? Och skulle du vilja dela det med oss?
Skicka oss ett e-post och vi lade ut den på nätet.
Kolla in våra andra recept på vår sida med recept!

Vad behöver du?

Ingredienser:

250 gram tarwebloem
10 gram bakpoeder
10 gram speculaaskruiden
150 gram amandelspijs snufje zout
130 gram bruine basterdsuiker
150 gram boter
20 milliliter volle melk
extra melk en bloem
50 gram gehalveerde blanke amandelen
1 ägg

Verktyg

Springvorm van 18 x 18 cm of 24 cm doorsnede
Grote mengkom en 2 kleine kommen
Deegroller
Optioneel: mixer met deeghaken

Njut av den läckra doften medan du förbereder och bakar!

Förberedelse

Hoe maak je deze heerlijke gevulde speculaas?

Infoga Weltevree Outdooroven aan. Zorg dat deze goed opgestookt wordt en ongeveer 15 minuten brandt, zodat de oven op temperatuur kan komen en het vuur gelijkmatig brandt.
Meng de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, basterdsuiker en het zout in een grote mengkom.
Als de boter en de melk op kamertemperatuur zijn voeg het dan toe aan het mengsel en kneed tot een stevig, glad deeg. Gebruik hiervoor je handen of een mixer met deeghaken. Laat het deeg in de kom, dek het af en plaats in de koelkast.
Kluts het ei in een kleine kom, zodat het eigeel en eiwit mengen. Meng de amandelspijs vervolgens in een kom met de helft van het ei en twee eetlepels water. Zet de kom opzij.
Haal het speculaasdeeg uit de koelkast en verdeel het in drie delen. Meng twee delen met elkaar. Bestrooi vervolgens het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot het groot genoeg is voor de bodem van de bakvorm.
Vet de bakvorm in of gebruik bakpapier. Verdeel vervolgens het uitgerolde deeg over de bodem van de bakvorm en zorg dat de bodem opstaande randjes heeft van circa 2 cm hoog.
Verdeel het amandelspijsmengsel over de bakvorm. Gebruik hiervoor een natte eetlepel, zo blijft het mengsel niet zo plakken. Rol het overgebleven deeg uit op het aanrecht. Maak een cirkel of vierkant die de bovenkant van de bakvorm kan bedekken. Plaats het deeg over het amandelmengsel en druk zachtjes aan bij de randen.
Neem het overgebleven geklutste ei en meng dit met een klein beetje melk. Gebruik een kwastje om een dunne laag van het mengsel te verdelen over de speculaas.  Garneer met gehalveerde amandelen en bedek nogmaals met een dun laagje ei-melk-mengsel.
Plaats in de Weltevree Outdooroven en laat ongeveer 30 minuten bakken. Houd de speculaas goed in de gaten om verbranden te voorkomen en voeg eventueel tussendoor een extra stuk hout toe aan het vuur om eenzelfde temperatuur te houden.
De speculaas is klaar als de bovenkant wat harder en iets donkerder bruin is. Haal uit de oven en laat het circa 15 minuten afkoelen. Snijd in vierkantjes of smalle driehoekjes en serveren maar!