Kippendij saté met ketjap saus - Het Vuur LAB.
Brandlaboratorium för lastare
Icon Brands
Fri frakt från 75 euro
Finch
Betala i efterhand med Klarna
Finch
in3 räntefria betalningar även för företagare

Utnyttja 10% rabatt nu på hela webbshoppen* - Använd kod nazomer10

De lekkerste saté maak je op de BBQ buiten kookkachel

Välkommen till sidan med recept!
We zijn altijd opzoek naar lekkere recepten en delen daarom graag de kipdij saté met ketjap saus.

Tijdens onze opname van de eerste aflevering van het derde seizoen van 'Vakantie vier je zo! heeft Iwan van OER BBQ heerlijke gerechten gemaakt. De kippendij saté met ketjap saus is er één van. Met dit gerecht kregen wij een beleving van de Aziatische keuken.

Ontdek de verrukkelijke malse kip met heerlijke ketjap saus

Kippendij saté met ketjap saus is een heerlijk buiten kook gerecht. Kippendij vlees is een sappige variatie op kipfilet en droogt tijdens het grillen niet snel uit, perfect dus als saté! De ketjap saus voegt een extra smaak toe waardoor het een smakelijke BBQ combinatie is geworden. Echter is het gerecht niet zomaar gemaakt, voor de echte smaak magie begin je al een paar dagen eerder met de bereiding van de kip! Benieuwd? lees de bereiding van dit heerlijke recept.

Har du också ett gott recept? Och skulle du vilja dela det med oss?
Skicka oss ett e-post och vi lade ut den på nätet.
Kolla in våra andra recept på vår sida med recept!

Wat heb je nodig voor deze kippendij saté met ketjap saus

Voor vier personen:

BBQ Buiten kookkachel van het VUUR LAB. (Wij kookten dit keer met de XL)
Briketter, kol och tändning av wokar
Vleesspiezen
Een kom om de kippendij filet in de marineren
Een mes
Kippendij voor vier personen
Olie
Ketjap
Lök
Vitlök
Verse peper
Fänkål
Platte peterselie
Solrosolja
Olivolja
Salt en peper (naar smaak)
Palmsuiker
Limoensap
Kip maggie blokje

Förberedelse

Let op: je begint één of twee dagen van te voren!

Begin één of twee dagen van te voren en snij de kippendij in blokjes om er mooie saté van te maken.
Maak een marinade met ketjap, komijn poeder, verse snippers van een rode ui, wat knoflook en een verkruimeld kip maggie blokje.
Leg de kip een nacht of twee in de marinade in de koelkast.
Op de dag zelf begin je met het brikettenrooster op zijn plaats te leggen in de BBQ buiten kookkachel.
Fyll grillstartaren med kol, briketter och tändved och vänta ca 20 minuter tills det är dags att starta grillen.
Töm grillstartaren på brikettgallret.
Plaats het grillrooster in de BBQ buiten kookkachel.
Haal het vlees uit de koelkast en start met het Slow grillen van de sate stokjes.
Haal het grillrooster eraf en gril de saté boven direct vuur voor een mooi kleurtje.
Bereid de ketjapsaus voor door een uitje, knoflook en pepertjes te snijden in stukjes.
Giet wat olie in een pannetje en bak het kort aan.
Doe de stukjes ui, knoflook en pepertjes in het pannetje en blus het af met ketjap en palmsuiker.
Laat het een tijdje pruttelen en de ketjapsaus is klaar!