Tips voor de lekkerste BBQ Tapas en borrelhapjes - Het VUUR LAB.
Loader Vuurlab
Icon Merken
Gratis verzending vanaf €75*
Vink
Achteraf betalen met Klarna
Vink
in3 renteloos betalen ook voor ondernemers

Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code wintervuur10

Tips voor de lekkerste BBQ Tapas en borrelhapjes

Lekkere en kleine gerechtjes voor bij de borrel!

BBQ Tapas tips voor bij de borrel

Vegetarisch, vis of liever vlees? Met de Tapas rookplankjes kun je diverse gerechtjes bereiden. Zet de BBQ aan en bereid zelf kleine hapjes op de Tapas rookplank. Maak een lekkere kruidenboter en serveer het bereide gerechtje direct vanaf het rookplankje, succes verzekerd!

We hebben een paar simpele maar ontzettend lekkere borrelhapjes voor jullie op een rij gezet die het altijd goed doen bij onze gasten, lees gauw verder..

Rook zelf een camembertje op de rookplank

Dit is echt super simpel en ontzettend lekker (mits je van kaas en camembert houdt natuurlijk!).

Wat heb je nodig?

1 camembert
1 rookplankje Regular van Cederhout
1 takje verse kruiden
1 rode ui

Hoe maak je het?
Zet de BBQ of buitenkookkachel aan.
Wacht tot je een mooi smeulend vuurtje hebt met kooltjes en hou de vlammen laag.
Dit duurt ongeveer een half uurtje.

Haal de camembert uit de verpakking.
Grill het rookplankje aan de voorzijde even aan op de grill, en leg de camembert erop.
Leg het rookplankje met camembert op de grill en doe de deksel van je BBQ dicht.
Wacht plus minus 10 minuten en snij de camembert in stukjes, snij de rode ui en leg de ui tussen de punten, zet het geheel nog even 10 minuten op de barbecue en je heerlijke kaasje is klaar!

Onze favoriete klassieker: Borrelplankje Caprese

Tijdens de zomermaanden vinden wij het altijd heerlijk om salades te eten. De caprese is toch wel de meest bekende klassieker en vrijwel iedereen lust deze combinatie! Hou je van simpel en snel? Maak dan een borrelplankje met caprese.

Wat heb je nodig?
4 personen:

3 mooie verse Roma tomaten
2 bollen Mozzarella (liefst buffel)
Verse pesto
Een paar mooie verse blaadjes basilicum om te garneren

Hoe maak je het?

Pluk wat blaadjes verse basilicum. Snij het bolletje mozzarella in dunne plakjes en doe hetzelfde met de tomaten.
Leg de plakjes tomaat en mozzarella om-en-om op het rookplankje en leg er wat blaadjes verse basilicum tussen. Garneer af met de pesto.
Serveer er vers gebakken (warm) Turks brood bij, met wat biologische zoute roomboter.

Eet smakelijk!

 

Ontdek de Sagaform collectie bij het VUUR LAB.

Gamba spiesjes voor bij de borrel

Serveer een paar gegrilde gamba's of grote garnalen op de borrelplank.
Marineer de gamba's in een klein beetje bakolijfolie met wat verse knoflook en sojasaus en rijg ze aan een spies.
Gril ze op de BBQ met wat verse zoete paprika en eventueel wat stukjes verse gegrilde mango.

TIP: de aioli's van Stonewall kitchen passen hier perfect bij.

Huisgemaakte mini burgers van de Plancha

Heb je de tijd? Steek dan de OFYR aan en maak de lekkerste hamburgers klaar op de plancha.

Eigenlijk smaakt alles wat bereidt is op echt vuur met echt hout het lekkerst.
De plaat van de OFYR is ideaal om op te grillen. Met de grill round kun je de set uitbreiden en bovenop gerechtjes grillen op het rooster of in een grill pan van gietijzer.

Recept voor hamburgers
4 personen

400 gram gehakt
scheutje sojasaus manis
half theelepeltje kerriepoeder
half theelepeltje Hot Rub van Kamarados
vers gemalen kruidenmix van the man with the pan India
1 ei
1 beschuit

Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kom en maak er burgers van.
Bak ze om en om goudbruin op de plancha en serveer ze op een hamburgerbroodje met augurk en een toefje gin mayo en een toefje gin chup.
Wij bakken er rode ui bij en serveren het geheel met verse gebakken krielaardappeltjes van de Lepelaar uit het Rijpje!

Eet smakelijk.

Kruidenboter van The Man With The Pan met een eigen twist!

Zelfgemaakte kruidenboter mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een borrel samen met een barbecue.

Wij zijn dol op de kruidenmix voor kruidenboter van The Man With The Pan. Mix deze kruiden met een pakje biologische roomboter en snipper er nog een klein rood uitje doorheen met vers gehakte peterselie. Deze kruidenboter is heerlijk op een knapperig warm broodje!

Anderen kochten ook