Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop* - Gebruik code herfstvuur10
Top vijf eenpansgerechten voor op de camping
De wok is onze favoriete 'eenpansgerecht' pan!
Paella, curry, spaghetti, macaroni of een midden-oosterse shakshuka?
Eenpansgerechten doen het altijd goed op de camping!
Eenpansgerechten hebben vele voordelen: ze zijn meestal makkelijk klaar te maken en je hebt minder afwas.
Wij koken graag met de emaille wok met de driepoot gasbrander of met de VUUR LAB. BBQ buiten kookkachel.
Lees gauw verder en ontdek onze lekkere recepten.
Onze eenpansgerechten voor op de camping, alle toppers op een rij:
Paella met heerlijke traditionele Paellakruiden uit Spanje
Indiase Bombay Curry
Italiaanse Spaghetti met extra spicy HOT saus!
Camping macaroni a la VUUR LAB.
Shakshuka uit het Midden-Oosten
Paella met heerlijke traditionele Paellakruiden uit Spanje
Waan jezelf in Valencia met dit heerlijke eenpansgerecht
Indiase Bombay Curry
Wat heb je nodig?
Heerlijke curry uit west India.
Heel eenvoudig, alle smaken zitten al in de Spice mix!
En op de verpakking staat duidelijk de bereidingswijze beschreven.
Bombay Curry specerijen mix
300 g. rijst, gekookt
300 g. kipfilet, snij in blokjes
300 g. sperzieboontjes, kook beetgaar
Grote ui, fijnhakken
350 ml. kokosmelk
Betis olijfolie
Eenpanspasta - Spaghetti met hot saus!
Makkelijker dan dit eenpansrecept gaat het haast niet worden!
Je doet alle ingrediënten in een pan, zet het vuur aan en wacht tot de pasta (beet)gaar is en de saus wat is ingedikt.
Voor deze eenpanspasta hoef je maar één pan vies te maken, extra fijn en handig als je op de camping bent,
Uiteraard kun je naar smaak nog wat andere ingrediënten toevoegen zoals bijvoorbeeld kip of courgette.
Wat heb je nodig? 4 personen
300 gr spaghetti of andere pastasoort
Circa 800 ml (tuinkruiden) bouillon
Groot Blik tomatenblokjes
3 tenen knoflook
1 ui (rood of wit)
2 tl Italiaanse kruiden
Zakje strooikaas of parmezaanse kaas
Handje verse basilicum
Peper en zout
Hoe maak je de camping spaghetti
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.
Doe de spaghetti in een (grote) pan samen met de knoflook, ui, kruiden, tomatenblokjes en parmezaanse kaas.
Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Laat alles 10-15 minuten koken (zonder deksel op de pan) totdat de pasta gaar is en de saus is ingedikt.
Roer af en toe door zodat er niks aan de bodem van de pan blijft plakken.
Skakshuka, een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-oosten!
Zo'n heerlijk en makkelijk gerecht, ideaal voor op de camping!
Je kan naar hartenlust variëren met de smaken en naar wens extra groente toevoegen.
Laat maar pruttelen in de wok, het eten is bijna klaar!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
Halve eetlepel komijnpoeder
Halve theelepel cayennepeper
1 paprika (rood of oranje), in blokjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 eieren
1 bosje koriander en/of platte peterselie
1 blik gehakte tomaten
Bouillonblokje groente
Eventueel extra groenten zoals courgette, aubergine, prei, enz., deze in blokjes en/of ringen snijden
Stokbrood meergranen of ander lekker stevig brood
(geiten) fetakaas
Hoe maak je deze Shakshuka?
Verwarm een scheutje olie in de wok of heksenketel. Fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Bak dan de paprika en extra groenten ook mee. Voeg de droge kruiden toe en laat heel even meebakken terwijl je goed blijft roeren zodat de kruiden niet aanbakken. Blus af met het blikje tomaten (en eventueel een scheutje witte wijn),voeg het bouillonblokje toe en laat 15 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Eventueel beetje water erbij als het droog lijkt te koken. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier een eitje in. Feta eroverheen verdelen en met de deksel op de pan nog ongeveer 8 minuten laten pruttelen. de laatste paar minuten de deksel van de pan halen. Garneer het geheel met de verse kruiden. Lekker eten met een stuk brood, kan je lekker de saus mee 'op-deppen' uit de pan!